Начало / Интересен / „So.cl“ само за студенти

„So.cl“ само за студенти

Американската компания Microsoft пусна експериментална версия на новата си мрежа за студенти.

So.cl няма за цел да конкурира гигантите, като Facebook и Google+, а основната идея е да улесни обмена на информация между студентите и да подобри образователният им процес.

В настоящия момент So.cl се тества в  три американски учебни заведения. В нея студентите могат да обменят снимки, видео, документи, да създават общества по интереси и да чатят.

Според първите отзиви, оценките за So.cl са че не предлага някакви кардинално нови възможности, като се подчертава, че цялата функционалност на мрежата може да се осъществи в рамките на вече съществуващи социални проекти.

Студентите и учениците са най-търсената аудитория и потенциални клиенти от дигиталната индустрия. Microsoft има също така, дялово участие във Facebook и си сътрудничи тясно с лидера в бранша, например както при търсенето в онлайн мрежата.

Нека напомним, че дори наскоро от Google пуснаха специална образователна версия или по-скоро канал в YouTube, насочена специално за учениците, която съдържа над 450 хиляди клипа с образователна цел.

Вижте също

10-те най…странни имена на известни мъже

Факт е, че много от известните личности не използват истинските си имена в публичното пространство. …