Начало / Културен / Музика / София Бутела – кралицата на уличните и хип-хоп танци
София Бутела

София Бутела – кралицата на уличните и хип-хоп танци

София БутелаТя е секси, ултра пластична и не по-малко артистична. Кариерата на френската танцьорка на улични танци от алжирски произход София Бутела (Sofia Boutella), тръгва стремглаво нагоре след рекламната кампания на „Nike“ през 2006 г. През същата година Бутела става част от трупата на Мадона, по време на турнето й „Confessions“ и записва участие в клиповете „Sorry“,“ Hung Up“ и „Celebration“. Тази пролет видяхме великолепното й изпълнение и във видеото към втория сингъл „Hollywood Tonight“ от посмъртния сборен албум на Майкъл Джексън – „Michael“. В него София изпълнява ролята на младо момиче, току-що пристигнало в Холивуд и мечтаещо да стане известна танцьорка.

sofia_boutellaСтрастта й към музиката не е случайна – майка й е джаз певица, а едва на 5-годишна възраст започва да тренира класически танци. На 10 напуска със семейството си Алжир и се местят във Франция, където София записва художествена гимнастика. На около 18-годишна възраст започва и увлечението й по уличните танци, става част от хип-хоп групата „Vagabond Crew“, които печелят Световното първенство хип – хоп танци през 2006 г. Междувременно завършва музикален колеж „Бъркли“.
Догодина предстои премиерата на Улични танци 2 („Streetdance 2 3D“), където София Бутела ще изпълнява главната роля, заедно с родения в Гермная актьор Falk Hentschel. Това ще е нейната премиера в киното. Тя ще е по-необичайна, защото София ще трябва да се превъплъти в ролята не на улична, а на салса танцьорка, но надали това ще представлява трудност за талантливата денс стихия.

 

Вижте също

Stilni drehi

Собствен и модерен стил

Ако сте завиждали на модерните жени, които със самочувствие минават, облечени в красиви и актуални …