Начало / Интересен / Уникални фотографии на търг в Лондон

Уникални фотографии на търг в Лондон

Уникална снимка на Кейт Мос отива на търг. Според „последният супермодел“ това е една от най-добрите й фотографии правени някога. Импровизирания черно-бял портрет е дело на Алберт Уотсън (Albert Watson), заснет е в края на деня през 1993г. на покрив в град Маракеш. От аукционната къща казват, че Уотсън всъщност създава две от най-емблематичните снимки на Мос именно в тази фотосесия за немския Vogue. В търга ще участват и други фотоси на Кейт, сред които тази на покойния фотограф Корин Дей (Corinne Day). Снимката успява да улови онзи „неподправен талант“, който Мос притежава още в началото на своята кариера. Очаква се фотографиите да достигнат цена от около 18хил. британски лири всяка.

Сред останалите интересни снимки в търга се отличават: портрет на Бриджит Бардо от 1971г., направен от Тери О`Нийл с очаквана цена от 4000 до 6000 британски лири; още един черно-бял портрет заснет от Алберт Уотсън, този път на Кристи Търлингтън през 1990г., ориентировъчната му цена е около 3500 британски лири; в този порядък се очаква да бъде продадена и снимка на Мерилин Монро в хотел „Bel Air “ от далечната 1940г., тя е дело на фотографа Андре де Диени (Andre de Dienes).

Други фотографии на известни личности, които ще бъдат включени в продажбата са снимка на Салвадор Дали от Хорст П. Хорст (Horst P. Horst) с приблизителна цена от 4000 британски лири. Също така портрет на Къртни Лав, държаща в ръцете си мъртвия Кърт Кобейн на скандалия Дейвид Лашапел (David LaChapelle), която е с оценка от 9000 лири. Франк Синатра (и неговата охрана) от Тери О`Нийл се очаква да бъде продадена на цена между 6000 и 8000 британски лири.

С най-висока първоначална приблизителна оценка са портретът на Джулия Джаксън датиран към 1864г., който е дело на нейната леля – ветеранката във фотографията Джулия Маргарет Камерън (Julia Margaret Cameron). Очаква се снимката да достигне цена от порядъка на 25-35хил. британски лириЧерно-бяла фотография на цвете с името „Calla Lily“ от 1986г.  на Робърт Мапълторп (Robert Mapplethorpe) е оценена на 30-50хил.британски лири и се очаква да предизвика най-голям интерес на аукциона. 

Тези и други емблематични фотографии на знаменитости ще бъдат част от търга на лондонската аукционна къща Bonhams, който ще се проведе идната седмица – 17 ноември.

Източник: Daily Mail

Вижте също

Утайка от кафе срещу целулит

Утайка от кафе срещу целулит! Шегувате ли се?

Чували ли сте за ползите от кафето, които не са свързани само с разсънването ни …