Начало / Културен / Вече две десетилетия без Фреди Меркюри

Вече две десетилетия без Фреди Меркюри

Най-великият фронтмен на всички времена почина на 24 ноември 1991 г.

Въпреки, че Фреди Меркюри вече 20 години не е сред живите, Queen и техният безсмъртен фронтмен са все така на върха.
Британските рокаджии, които тази година отбелязаха 40 години на сцена, могат да се похвалят, че албумите им са сред най-продаваните в световен мащаб, особено след кончината на Меркюри.
Китаристът на Queen Брайън Мей и барабанистът Роджър Тейлър са по-ангажирани от всякога, а техни култови песни, като „Bohemian Rhapsody“ или „Don’t Stop Me Now“, все още са считани за класика в жанра.
Фреди Меркюри почина на 45-годишна възраст в дома си в Лондон. Няколко години по-рано той е диагностициран като ХИВ позитивен. Умира от бронхиална пневмония, която развива вследствие на СПИН-а.

Вокалистът на Queen е незабравим в своите завладяващи изпълнения на живо, омагьосващ глас и вечни хитове, включващи песни като „We Are The Champions“, „Killer Queen“, „Crazy Little Thing Called Love“.
„Въпреки, че физически той не е тук, присъствието му е по-силно от всякога“, споделя в блог Брайън Мей по повод 65 години от рождението на Меркюри този септември.

Статуята в памет на Фреди Меркюри в Монтрьо, Швейцария с изглед към Женевското езеро.

„Той винаги ще олицетворява перфектния фронтмен – идеалният проводник, осъществяващ комуникацията между групата и публиката“.
„Той поглъщаше жадно живота. Празнуваше всяка минута. И подобно на голяма комета, той остави ярка следа, която ще блести в сърцата и на идните поколения“.
На 23 ноември 1991 г. Меркюри прави изявление от смъртното си легло, в което потвърждава носещите се слухове – че има СПИН. В рамките на следващите 24 часа той изпада в кома и си отива. До последно пази в тайна болестта си, като само хората от най-близкото му обкръжение знаят за нея. Нито веднъж не си позволява да се оплаче и до последно стои до членовете на бандата.
По негова воля е кримиран и погребан по зороастрийски обичай.
Да си припомним един от големите хитове на Queen – I Want It All от албума
The Miracle от 1989 г.
http://youtu.be/1pm4fQRl72k

Вижте също

Stilni drehi

Собствен и модерен стил

Ако сте завиждали на модерните жени, които със самочувствие минават, облечени в красиви и актуални …