Начало / Интересен / Знаменитости даряват палтата си, за да помогнат на възрастни

Знаменитости даряват палтата си, за да помогнат на възрастни

Мишел Мичъл, директор на Age UK

Общоизвестно е, че магазините, които организират разпродажби с наддаване, създават златната среда за печеливши сделки. Сега обаче магазинерите се подготвят за нова мащабна разпродажба, в която в центъра на вниманието ще бъдат зимни дрехи от личния гардероб на Ел Макферсън, Хелън Мирън и Стела Маккартни. С наближаване на коледните празници все по-осезателно настъпва и зимния сезон. По тази причина благотворителната инициатива е с надслов „Подари палто“.
Ел Макферсън, Хелън Мирън и Стела Маккартни ще се разделят с някои от най-скъпите марки палта , които красят бездънните им гардероби.
Палтата на звездите ще бъдат предоставени на магазините Age UK и продадени на благотворителен аукцион. Ел Макферсън подарява своето палто от вълна и кашмир, дело на дизайнерката къща Lisa Ho, чиято стойност се измерва в 500 паунда. Бившата манекенка дарява три палта, а носителката на 4 награди Еми Хелън Мирън е благоволила да се раздели само с едно. Инициативата е част от кампанията „Сподели топлината“, която се провежда всяка година с цел набиране на средства, с които да помогне на 360 000 социално слаби граждани на обединеното кралство да преживеят зимата. Помощта, освен в даване на храна и топли дрехи, се изразяват и в информиране за опасностите от измръзване и съвети за здравословно хранене.
Бедните трудно оцеляват под ударите на тежкото студено време на Острова. Статистиката сочи, че над 200 британци умират всяка зима от студ и недохранване. „Зимата е най-опасното време за възрастните хора. Студът буквално ги убива“ твърди Мишел Мичъл, която е директор на магазините Age UK.

Вижте също

Утайка от кафе срещу целулит

Утайка от кафе срещу целулит! Шегувате ли се?

Чували ли сте за ползите от кафето, които не са свързани само с разсънването ни …