Начало / Интересен / 10-те най…глупави изказвания на политици
Глупости изречени от политици

10-те най…глупави изказвания на политици

Вероятно комедиантите не биха съществували без политиците, чиито речи винаги са пълни с мъдрост. Събрали сме 10 от най-глупавите неща, които политици от целия свят са казвали.

  1. „Кралица Елизабет Тейлър“ – Банхарн Силпа-арча – министър-председател на Тайланд, имайки предвид кралицата на Англия.
  2. “В Иран нямаме хомосексуалисти като във вашата страна“ – иранският президент Махмуд Ахмадинеджад, визирайки САЩ, по време на обръщение в Columbia University.
  3. Никога няма да доближа жена с малки гърди“ – президентът Клинтън, отричайки, че е упражнявал сексуален тормоз върху Катлийн Уили.
  4. “Животът е станал по-добър, животът е станал по-забавен“ – Йосиф Сталин. Иронията на фразата е в това, че го е казал в пика на масовата репресия, организирана от него в края на 30-те години на XX век.
  5. “Не съм комунист, нито революционното движение е такова“ – Фидел Кастро. Но също така е казал: „Аз съм Марксист-Ленинист и ще бъда такъв до последния ден от живота си“.
  6. “Нашите врагове са иновативни и изобретателни, ние също. Те никога не спират да измислят нови начини, по които да навредят на страната ни и на хората ни, ние също.“ – Джордж У. Буш, Вашингтон, август 2004 г.
  7. “Това е един чудесен ден за Франция“ – президентът Ричард Никсън на погребението на френския президент Шарл дьо Гол.
  8. “Бил съм в 57 щата – мисля, че ми остава още един“ – Барак Обама на предизборната си кампания в Орегон.
  9. “Не сме без резултат. Успели сме да разпределим бедността равномерно“ – Нгуен ко Тач – външен министър на Виетнам.
  10. Сенатор Джон Маккейн по време на президентска надпревара: „Бях в Германия през уикенда и президентът на Германия – Путин, произнесе една от старите речи за Студената война.

Вижте също

Бариста

Какво означава да си бариста и как да станеш такъв?

Въпреки че на пръв поглед изглежда, че терминът „бариста“ е свързан с „бар“ или „барман“, …