Начало / Интересен / 10-те най… странни вещи, забравени в хотелската стая
Забравено в хотелската стая

10-те най… странни вещи, забравени в хотелската стая

След като прекарате релаксираща ваканция на хубаво място, не е странно да забравите нещо в хотелската си стая – дреха, мобилен телефон, някакъв сувенир, но какво ще кажете да забравите 20 000 евро в брой, акула или изкуствен зъб?

Когато става дума за луксозни хотели, Great Hotels of the World знаят най-добре. Те са се направили списък на вещите, които клиентите им най-често забравят в хотелските си стаи. Ето и резултата.

1. Секс играчки: в хотел в Уелс е била намерена кукла в трайбъл стил с дървени „атрибути“. Оставяме на въображението ви да си представите за какво би могла да е използвана.

2. Изкуствени зъби: при един от случаите, в които са намирани изкуствени зъби в хотел в Барселона, клиентът е поискал протезите да му бъдат изпратени обратно в Обединеното кралство. Като знаете колко може да се разчита на пощенските услуги понякога, чудно е дали клиентът си е получил зъбите.

3. Перуки: следващата най-забравяна вещ от клиентите, след зъбите, са перуките. Не е чак толкова чудно, особено ако човекът не се е погледнал в огледалото преди да излезе.

4. Пари: хотел в Бергамо е най-добрият в тази област, тъй като там една двойка е забравила 20 000 евро в брой при заминаването си. От хотела се свързали с тях на летището, докато те вече се качвали на самолета. Двамата се върнали в хотела и останали още една нощ.

5. Кучета: в хотел близо до Пиза открили куче в една от стаите и нямало информация за домашния любимец, нито някой го потърсил по-късно.

6. Птици: в хотел в Тенерифе открили в една от стаите си качулат папагал какаду в клетка. Собствениците поискали той да им бъде върнат с частен самолет. Което е доста учудващо: ако толкова много ги е било грижа за него, как са могли да го забравят?!

7. Риба: в хотел в Алграве се е случила една от най-странните истории с животни. Един от гостите отишъл за риба и се върнал в хотела с акула, която сложил във ваната. Когато горката риба започнала да се свестява, гостът явно решил да я изостави, като оставил камериерката да се бори за живота й, когато отишла да почисти стаята. Акулата бързо била върната в естествената си среда, където, надяваме се, живяла дълъг и ползотворен живот.

8. Брачни халки: в хотел в Исландия двойка младоженци напуснали стаята като забравили там брачните си халки. Никога не ги потърсили, която може би означава, че почивката им не е минала така, както е било планувано.

9. Ключове за кола: забравянето на ключовете за кола е много често явление, но ако караш Ferrari е непростимо. В хотел в Барселона един от гостите оставил ключовете си за Ferrari Testarossa. Когато служител на хотела намерил ключовете, бързо избягал на паркинга, за да види дали колата е все още там, но автомобилът не бил там. Не се знае как гостът е успял да запали колата без ключовете.

10. Неидентифицирани обекти: в хотел в Кипър била открита загадка в стил „Шифърът на Леонардо“, когато намерили книга със странна корица и без заглавие в една от стаите на хотела. Когато я разлистили, установили, че била написана на странен език. С нея имало и заключена кутия без ключалка.

Вижте също

Бариста

Какво означава да си бариста и как да станеш такъв?

Въпреки че на пръв поглед изглежда, че терминът „бариста“ е свързан с „бар“ или „барман“, …