Начало / Домошар / 5 важни стъпки за избор на дограма
Как да изберем дограма

5 важни стъпки за избор на дограма

Изборът на дограма може да е много труден, когато нямате представа какво предлагат различните видове профили. Разбира се, купувайки нови прозорци, е нужно да се съобразите с обкова, стъклопакета и марката на продукта. Известните производители на дограма предлагат висококачествени продукти, тъй като използват иновативни материали за изработката им.

В тази статия решихме да ви предложим 5 стъпки, които трябва да извървите, за да изберете качествена дограма. Последната ще ви помогне да намалите сметките си за електричество и в същото време да постигнете така желаната енергийна ефективност в дома и работното място.

Първо: изберете вида на дограмата

На ваше разположение са трите най-разпространени видове дограма: алуминиева, дървена или ПВЦ дограма. Разучете положителните и отрицателните страни на тези прозорци, за да стигнете до правилното решение. Имайте предвид, че всяка дограма има свои специфики, които се отнасят до факторите изолация, дизайн, икономичност, дълготрайност и други.

Второ: поставете си конкретни цели

При избор на дограма, е желателно да си поставите цели. Така например, ако живеете на място, което предразполага към студено време, то купете многокамерни профили, които дави осигурят по-добра топлоизолация. В случай, че апартамента или къщата ви, се намира в големия град, потърсете стъклопакет, който да подсили шумоизолацията на дадения обект.

За тези, които топлоизолацията не е приоритет, могат да използват по-евтините алуминиеви профили без прекъснат термомост. Те кондензират често, но пък стоят много добре за всички видове обекти. Освен това са леки и лесни за монтаж, а това е много важно за всички клиенти.

Трето: обърнете внимание на обкова

Обковът на дограмата представлява механизма за отваряне и затваряне. Той не би трябвало да създава проблеми на потребителите, така че колкото по-качествен е той, толкова по-добре. В наши дни на пазара се предлагат и противовзломни обкови с голям процент на ефективност.

Изборът на обков е обвързан и с неговата поддръжка. Не забравяйте да попитате фирмата, от която сте закупили дограмата, как да процедирате с този механизъм. Запишете препоръките на специалистите, тъй като те могат да бъдат от ключове значение за дълготрайността на стоката.

Четвърто: не гледайте да минете евтино

Инвестицията в нова дограма е за дълги години, така не гледайте да минете евтино. Всеки знае, че некачествените продукти не са скъпи, но пък и те няма да ви осигурят така желания комфорт. Ето защо е препоръчително да купувате дограма от известните производители.

Стойностните прозорци на пазара държат стабилни цени, ала похарчените от вас пари, ще се възвърнат със сметките за електричество. Помислете си само, колко можете да спестите за няколко години и чак тогава купувайте. Сигурни сме, че ще направите правилната преценка.

Пето: информирайте се, преди да поръчате

Селекцията на дограма не е лесно нещо. От всичко, което написахме си личи, че трябва да се информирате за дадения продукт, преди да го закупите. Има редица важни фактори, с които е желателно да се запознаете, за да купите тази дограма, която ще бъде истински полезна за вас.

Информация за видовете дограми, техните положителни и отрицателни страни, ще откриете в интернет пространството и фирмените сайтове, където се намират специализирани блогове даващи детайлна информация за клиентите. Ние ви пожелаваме наистина успешен избор.

 

 

Вижте също

подарък за мъже

Отгатнете желанията им: От какъв подарък се нуждаят мъжете?

Пред нас, жените, мъжете винаги се опитват да изглеждат неподвластни на дребните житейски страсти. Опитвайки …