Начало / Интересен / Бижутата на Кейт Мидълтън

Бижутата на Кейт Мидълтън

spas1Херцогиня Катрин умее да блести и сама по себе си, но да надникнем какво има в кутията й за бижута.

Като една истинска принцеса, Кейт носи както свои собствени, така и различни скъпи бижута от кралската колекция.

Пръстенът с който тя рядко се разделя е бил годежен за покойната принцеса Даяна, а сега е подарен на нейната снаха от принц Уилям, когато й предлага брак. Бижуто е изработено от 18-каратово бяло злато, голям цейлонски сапфир и 14 диаманта.

След венчавката през 2011 година към годежния пръстен се прибавя и фина венчална халка с диаманти, която е изработена от „Тифани“.

Херцогинята се е възползвала от възможността да носи тиара само три пъти до момента – на венчавката, при един официален прием с гости дипломати и по време на прием с почетен гост президента на Китай. Короните не са нейно лично притежание, но кралицата винаги щедро дава за ползване някоя от кралската сбирка.

Бижутата, които Катрин предпочита за всякакви поводи са обеци и колиета. Тя има различни модели и марки, като може да бъде видяна както с евтино колие на „Зара“ с фалшиви камъни, така и със скъпа огърлица от рубини и диаманти.

Разнообразни обеци с камъни, листенца, перли, от две части, капковидни, висящи – предпочитаните гами са толкова богати и разнородни, че трудно биха могли да се обхванат изчерпателно. Различни слабо известни дизайнери са добили слава, само защото принцесата харесва и носи техни обеци без всякакво предубеждение. Водещ момент е как може да се съчетае едно бижу и колко се харесва то от херцогинята.

Брошките също присъстват сред бижутата на Мидълтън и тя ги носи с подчертана елегантност. При тях е предпочитана флоралната тематика. Задължителна за всеки ден на Свети Патрик е тази във формата на трилистна детелина със зелен скъпоценен камък, тя е изработена от „Картие“.

Една от ценностите, която никога не забравя да си сложи принцесата е нейната широка и обезоръжаваща усмивка. Никога на забравяйте, че е по-важно настроението с което се носят, отколкото точно колко струват вашите бижута.

Вижте също

Бариста

Какво означава да си бариста и как да станеш такъв?

Въпреки че на пръв поглед изглежда, че терминът „бариста“ е свързан с „бар“ или „барман“, …