Начало / Интересен / Изберете брадата според формата на лицето
брада според формата на лицето

Изберете брадата според формата на лицето

Решили сте да се присъедините към редиците на видните мъже, които използват окосмяването по лицето си, за да го превърнат в своя характерна черта? Преди да пуснете брада а ла Карл Маркс или мустаци а ла Джон Уотърс, има няколко неща, за които е добре да помислите. Начинът на живот, контура на лицето и посоката и начина на растеж на космите са все фактори, които трябва да се вземат предвид. Направили сме списък с някои често срещани типове лице и какво им отива.

Квадратна челюст

Това е типът лице, който се характеризира със силна челюст и обикновено именно нея искате да подчертаете. Добър вариант е късо подстригана или току-що набола брада, която поставя акцент върху формата на челюстта, а и е лесна за поддържане.

Кръгло лице

Е, не можете да се похвалите с впечатляваща линия на челюстта или високи скули, но не всичко е загубено. Във вашия случай е подходяща т. нар. козя брадичка или подобен стил оформяне на брадата, която подчертава дължината на лицето. Мустаците и цялостната брада биха подчертали широчината на лицето ви, като го направят да изглежда сплескано, докато козята брадичка ще създаде усещане за дължина.

Високи скули

Този тип лице се характеризира с остра ъгловата челюст и V-образен контур на лицето. Това често придава доста агресивен вид, така че е добре, ако пускате брада, тя да бъде много къса, така че да не изглежда сякаш се опитвате да скриете нещо под нея. Поддържайте я чрез подстригване.

Дълго лице

Ако имате овално или продълговато лице, ви е даден карт бланш, защото ви отива почти всякакъв вид оформяне на брадата и мустаците. Все пак ето предложение, в случай че ви се струва, че лицето ви е твърде издължено – макар и малко демоде, едни добре поддържани мустаци могат оптично да скъсят лицето ви и да ви придадат характерен вид.

Отличителни белези

Ако имате отличителни белези като голяма брадичка или римски нос, вероятно те са последното нещо, на което искате околните да обръщат внимание, така че здравият разум диктува да избягвате мустаците и екстравагантните бради. За по-сигурно се придържайте към леко наболата или ниско подстригана брада.

И накрая не забравяйте, че може да използвате брадата и мустаците, за да отвлечете вниманието от недостатъците си и да подчертаете силните си страни.

Вижте също

аксесоари за домашни любимци

Изненадайте своите четириноги приятели – аксесоари за кучета и котки

Вие сте човек, който обича животните и се радва на тяхната компания всеки ден? Ако …