Начало / Автоманиак / Изгубен ключ за кола?
изгубих си ключа за колата

Изгубен ключ за кола?

Такава ситуация не е нещо необичайно – много често се случва човек да загуби ключовете за колата си. Неприятно е, но се случва, затова нека де видим какво може да се направи по този въпрос.

На първо място, разбира се, е добре да се опитате да си намерите ключа, ако имате време за това и възможност да го направите. Друга опция е да се върнете до вкъщи, за да си вземете резервните ключове, ако обаче имате такива. Често пъти и двете опции не водят до успешен резултат. Понякога поради липса на време или просто защото ключовете за колата са изгубени не там, където ги търсите, те не могат да бъдат открити. Много хора също така и не разполагат с резервни такива.

Какво е най-доброто решение?

Най-доброто решение е да се свържете с автоключар (ето един, който препоръчвам – avtokluchar.net). Професионалните автоключари могат да се справят с ключалката на която и да е кола, при това с възможно най-минимални щети за клиента. А това никак не е маловажно.

Много от хората, изгубили ключовете за колата си, в паниката си не могат да мислят трезво и правят опити сами да отворят автомобила. Истината е, че дори и да успеят да го направят, то ще е за сметка на сериозни повреди, които струват скъпо, а и ще ви отнеме време да ги поправите. Затова, когато изпаднете в подобно положение, не бързайте да изпробвате уменията си сами, а се свържете с автоключари по най-бързия начин. Колкото по-рано го направите, толкова по-бързо ще успеят да реагират те и всичко да приключи без или с незначителни щети. Ще можете да продължите със задачите от графика ви през деня незабавно.

Как да избегнем загубата на ключове – полезни съвети от автоключари

Изгубеният ключ за кола и всички неприятности и разходи, свързани с него, трябва да ви послужат като „обица на ухото“, за да не допускате драмата да се разиграе още веднъж.

За да не изпаднете в подобна стресова ситуация, по-добре е да предвидите случайностите и да се подготвите предварително. Хората губят много неща и това е съвсем нормално. Ключовете за кола не правят изключение. Затова, направете необходимото за да се подсигурите.

Например, извадете си дубликат, който да държите винаги на сигурно място. Може никога да не ви потрябва и няма да има нищо по-хубаво от това. Но в случай, че се наложи, бихте могли да разчитате на него.

Един от вариантите е да го скриете някъде у дома, а друг – да го дадете за съхранение на някой доверен човек, за да може той да ви го донесе на място, ако се наложи. Така, вместо да се паникьосвате, когато осъзнаете, че не може да си намерите ключа, едно телефонно обаждане ще реши всичките ви проблеми.

Ако оставите резервните ключове за колата у дома, то тогава ще се наложи да отидете лично да ги вземете при нужда. Разбира се, това няма как да стане със собствената ви кола, но винаги можете да помолите някой от близките ви да ви предложи или просто да наемете такси.

Друг съвет е, да си купите от онези ключодържатели с аларма, които реагират на звук, например, на пляскане с ръце. Така, ако ключовете за колата ви са изгубени някъде в близост, ключодържателят ще ви насочи къде да търсите.

Вижте също

пътна помощ извозване на МПС

Пътна помощ за извозване на МПС по пътищата

Броят на автомобилите в България непрекъснато се увеличава. Автомобилните марки предлагат все по-модерни модели, обещават …