Начало / Интересен / Излезе нов роман за ценители на виното

Излезе нов роман за ценители на виното

„Винена Афера“ е една книга, която аз много харесах, и която Ви препоръчвам да прочетете.

Историята разказва за открадната колекция от вина на уважаваният адвокат Дани Рот в Америка. Сам Левит, който е разбирач по вината и нещо като детектив за такъв тип престъпления е нает от застрахователната компания, за да разнищи случая.

Автор на творбата е Питър Мей, който помним още от „Френски уроци“ и „Добра Година“. Той инжектира в романа цялата си любов и привързаност към виното. Хубавото е, че докато четете книгата и заедно със Сам Левит разплитате случая, без да искате ще навлезете в основата на културата на божествената течност. Ако не сте почитател на виното нищо чудно прочитайки книгата да започнете да го харесвате и подреждане често на вашата трапеза. Действието на романа се развива в няколко френски града и Холивуд, а докато проследявате интригата ще се насладите на всички кулинарни изкушения на Южна Франция. Традиционно местно ястие там е телешки бъбречета, задушени в портвайн.

Аз като почитател на виното мога да Ви кажа без съмнение, че „Винена афера“ е една от най-интересните и приключенски криминални книги, за запалени по виното и вкусните гозби хора, която някога съм чел.

Вижте също

Бариста

Какво означава да си бариста и как да станеш такъв?

Въпреки че на пръв поглед изглежда, че терминът „бариста“ е свързан с „бар“ или „барман“, …