Начало / Полезен / Как да изберем перфектния парфюм
парфюм за подарък избор

Как да изберем перфектния парфюм

Какво може да зарадва или отврати, да привлече вниманието или да отблъсне, да превърне задушния офис в „камера за мъчения“ или завладяващ оазис на щастието? Разбира се, едно неуспешно подбрано ухание! Ароматът, който „носим” е вид визитна картичка на нашето вътрешно „Аз“. По рафтовете на магазините има стотици красиви опаковки, но понякога това само затруднява избора. Лесно е да се изгубите в опияняващото царство на ароматите. И така, от какво трябва да се ръководите, когато избирате „вашия“ парфюм – логика или собствено възприятие за аромата?

Влиянието на миризмите върху нашето съзнание не може да бъде подценено. Учените са сигурни, че вкусовете, които предпочитаме, са в тясна връзка с нашата ДНК. Тоест интуитивно търсим този парфюм, чийто аромат „имитира“ естествената миризма на тялото.

Изберете „вашия“ тип аромат

Има много видове аромати. Флорални, цитрусови, мускусни, ориенталски, свежи, билкови – и това е само малка част от целия списък. Цял свят от аромати, в които е толкова лесно за един неопитен ценител на парфюми да се изгуби. И предварителното наблюдение на пазара очевидно няма да навреди! Ние ви препоръчваме да изпробвате Mon Guerlain, който ще ви заплени още с първото вдишване на вълшебното му ухание! Можете да го намерите на parfium.bg, наред с други висококачествени парфюми, създадени специално да ни правят щастливи!

Помислете, коя посока на аромата ви е по-близка? Какъв парфюм ще ви характеризира и ще допълни образа ви като цяло? И най-важното – кой вкус ви развеселява? След това намерете онези парфюми, които са подобни на вашия идеал по отношение на използваните компоненти.

Всичко си има време

По-добре е да се потопите в света на ароматите в сутрешните часове. Към вечерта, поради умората, натрупана през деня, обонянието става леко притъпено – всички миризми вече не се възприемат толкова ясно и ярко. Заредете се с добро настроение и се впуснете в търсене на перфектния парфюм. Но на този ден не използвайте парфюм – дори една капка ще изкриви възприемането ви на новите аромати!

Експертите не съветват дамите да избират парфюми по време на ПМС и други подобни критични дни. През този период в тялото има истински хормонален „бум“ – случват се не само „метаморфози“ с настроението, но и възприемането на миризми е леко изкривено. Най-вероятно избраният аромат ще ви разочарова по-късно.

Сравнете ароматите

Помиришете бавно – целият букет от аромати ще се отвори само след 15-25 минути. Още в първите минути в по-голяма степен ще се усеща само остра алкохолна миризма – това са горните нотки на аромата, които скоро ще се изпарят, отстъпвайки място на средните и крайните.

Съставът на парфюмите включва вещества с различна степен на летливост. Оказва се, че след определено време някои компоненти се изпаряват, отстъпвайки място на други. И въз основа на това експертите „разпределят“ аромата по нотки – горни, средни и долни. Ако уловите „тоналността“ на всяка нотка, лесно можете да намерите перфектния аромат. Връхната нотка ще се изпари след 15-20 минути. Тогава ще усетите сърцето на аромата – средната нотка. И именно тя ще остане с вас дълго време – до 8 часа. Последната нотка „завършва“ аромата – тя определя трайността на парфюма.

Нанасянето на кожата е задължително

Дали ароматът „звучи“ различно на кожата и ясно ли мирише на разочарование? Ако е така ще трябва да се върнем и да изберем други опции. По възможност – в друг ден.

Ето така се случва изборът на правилният парфюм. На този, който е „вашият“!

Вижте също

как да правя качествени снимки с телефон

Как да правите перфектни снимки с телефон

Много потребители използват телефона, за да заснемат любими моменти или обекти. Ето няколко съвета, които …