Начало / Автоманиак / Как да изберете правилното моторно масло за вашия автомобил
Смяна на маслото

Как да изберете правилното моторно масло за вашия автомобил

В момента има много възможности за избор на подходящо масло за двигателя на всеки автомобил. Указанията по-долу дават някои насоки, както и посочват една не-толкова разпространена марка моторно масло, която определено заслужава Вашето внимание.

Предвид всички опции за моторно масло на българския пазар, изборът на подходящо масло за вашата кола може да изглежда като невъзможно трудна задача. Въпреки че има огромно количество информация, за да разберете кой от различните варианти масло е подходящ за Вашия автомобил, първата стъпка е честно казано съвсем проста: Вижте ръководството.

Ръководството на употреба (User Manual) на Вашия автомобил ще посочи препоръчителното тегло на маслото, независимо дали това е често срещания 10W-30 или нещо по-малко разпространено. Какво точно означава това тегло и как трябва да го коригирате въз основа на сезоните е предмет на отделен материал. Важното засега е да изберете масло с препоръчителното тегло от производителя на конкретния автомобил, а за марка нашето предложение е да обърнете внимание на масло Бардал – вижте в следващите параграфи защо.

Масло БардалМарката BARDAHL

Оле Бардал е норвежки имигрант, който пристига в Съединените щати през 1922 г. и заживява в Балард, общност на скандинавски имигранти, разположена в Северозападен Сиатъл. След като успява да придобие малка химическа компания, през 1939 г. той разработва уникална формула за добавки за моторно масло въз основа на революционен принцип на смазване, базиран на феномена на поляризация. През следващите 20 години бизнесът непрекъснато се разраства и въз основа на репутацията си за високо качество, компанията бързо навлиза на пазара в цялата страна и в международен план, докато постепенно става водещ производител и доставчик на добавки в САЩ.

Добавките на BARDAHL дават възможност да се поддържа в маслото антифрикционен, анти-износващ, антикорозионен филм, който заедно с това е и устойчив на екстремно налягане върху подвижни метални повърхности, независимо от механичната система. Защитният филм предпазва метала като изолира повърхността срещу триене, топлина и износване.

През 1954 г. продуктите на BARDAHL се появяват и в Европа (във Франция), където стабилно навлизат в автомобилния, индустриалния, селскостопанския и други сектори, свързани с машини.

Моторно масло BARDAHL

Освен добавките, BARDAHL започват да продават собствено моторно масло, като основната цел на продуктите им е точно запазване на качествата на автомобилния двигател дори и след огромен пробег и/или използване при екстремни ситуации и температури.

Маслата Бардал са подходящи както за дизелови, така и за бензинови мотори (дори такива, работещи на газ), като гамата включва както полусинтетични, така и 100% синтетични масла. Качеството и добрата цена правят маслото на марката предпочитан продукт при обслужване на автомобилните двигатели.

В България марката може да бъде намерена в онлайн магазина motornomaslo.bg.

Вижте също

Сезонна поддръжка на колата

Смяна на сезоните: Как да бъдем гъвкави при поддържането на автомобила

Хубаво би било, ако разполагаме с опция да използваме автомобил за всеки сезон. Джип 4х4 …