Начало / Полезен / Как да продадете старите си ски и зимна екипировка
ски втора употреба

Как да продадете старите си ски и зимна екипировка

Много от запалените любители на зимните спортове рано или късно се сблъскват с един и същ проблем. Започват с един чифт ски, а няколко години по-късно имат в гаража туристически ски, курортни ски, ски за лед, сноуборд и така списъкът може да продължи безкрайно. В крайна сметка обаче част от тази зимна спортна екипировка в някакъв момент престава да се използва, или поне не толкова активно, колкото собственикът би желал.

Като страстни почитатели на природата и противници на консуматорския дух, най-доброто, което можем да направим в този случай е да осигурим втори живот на старите си ски. Ако продадете своите ски втора употреба и да им „осигурите“ нов дом, всички ще спечелят.

Ето няколко начина да продадете старата си ски екипировка:

  1. Размяна на употребяваните ски

Всяка година между в началото на сезона в София и в големите курорти и общности се провеждат пазари за ски размени, където можете да донесете екипировката си и да се срещнете с други като вас. Това е най-добрия и ефикасен начин да получите „нови“ ски за порасналите си  деца, без да се охарчите и като едновременно с това освободите място в килера.

  1. Магазин за ски втора употреба

Магазините за употребявана зимна спортна екипировка ви позволяват да оставите ски за продажба. Ако те не успеят да ги продават, можете да си ги вземете обратно. Обикновено има такса или процент от продажбата, която магазина получава за услугата.

  1. Онлайн сайтове за употребявани стоки

Има няколко основни онлайн сайтове за продажба на стоки втора употреба, като olx.bg и bazar.bg, но има и специализирани форуми на фенове на зимните спортове, където вероятността да продадете ските си лесно е най-голяма. Тези сайтове предлагат по-ниски такси от магазините за ски втора употреба, плюс това не е нужно да напускате къщата си, за да продадете вашата екипировка.

Съвети за продажба на вашата екипировка онлайн:

Качествени снимки – Ключът към създаването на привлекателна обява за продажба на вашата екипировка онлайн е прост. Направете добри снимки – колкото повече толкова по-добре, от всеки ъгъл. Уверете се, че елементът е на фокус и добре осветен. Естествената светлина е най-добра.

Направете снимки на всички ключови характеристики и винаги включвайте името и марката в заглавието на обявата. Това важи особено за сайтовете за онлайн обяви.

Изпращайте внимателно – Що се отнася до доставката, speedy обикновено е най-евтиният вариант, като не забравяйте да включите преглед и тест, както повечето купувачи искат!

Ако възнамерявате да продавате онлайн, уверете се, че сте опаковали правилно ските и екипировката си. Допълнителен слой от балониран найлон може да се използва за създаване на щит около вашите ски или сноуборди, а смачканият вестник е евтина алтернатива на опаковането с мехурчета за допълнителна защита.

 

Вижте също

подарък за мъже

Отгатнете желанията им: От какъв подарък се нуждаят мъжете?

Пред нас, жените, мъжете винаги се опитват да изглеждат неподвластни на дребните житейски страсти. Опитвайки …