Начало / Автоманиак / Как да ремонтирате колата си сами с наръчниците на AUTODOC
да си ремонтирам колата сам

Как да ремонтирате колата си сами с наръчниците на AUTODOC

Всеки шофьор иска да знае, че автомобила му е в отлично състояние. Това не само носи спокойствие и увереност на пътя, но и гарантира вашата безопасност и тази на другите участници в движението. Посещаването на автосервиз може да е скъпо и ненужно за рутинни задачи като смяната на крушките на фаровете или на гума, но и за смяната запалителни свещи или алтернатор, например. Ако извършите ремонтите самостоятелно ще можете да спестите значително количество пари и да смените частите на колата си бързо и лесно, без да губите време.

В AUTODOC ще намерите стотици наръчници за ремонт на нови и стари модели автомобили от всички марки. В уебсайта ни са налични илюстрирани PDF уроци за конкретни такива, както и видео инструкции за смяна на части. Каналът ни в YouTube има повече от 2000 клипа за ремонт на популярни коли. Нужно е само да въведете модела, марката и модификацията на автомобила си и на страницата ще бъдат показани всичките налични уроци.

В инструкциите за ремонт ще намерите съвети за самодиагностика и най-честите неизправности за които да следите, списък с нужните инструменти, както и съвети и лайфхакове за шофьорите.

– Поръчайте нужните части от AUTODOC. Използвайте VIN Кода на автомобила си, за да сте сигурни в пълното съответствие на новите части с автомобила ви.

– За по-лесен достъп до наръчниците, можете да свалите приложението AUTODOC Club на мобилния си телефон. В него можете да добавите автомобила си и да получавате препоръки за смяна на части и консумативи на основата на пробега на автомобила ви.

– Следвайте инструкциите. Внимателно следете за подбора на правилния размер и вид на инструментите. Спазвайте препоръчаната сила на затягане на крепежните елементи.

– Ако няма наръчници за вашия автомобил, можете да направите заявка до нашия екип. Ние ще направим урок за вас и ще ви пишем когато той е наличен и публикуван в уебсайта.

– Уверете се, че всички обслужвани механизми работят правилно.

– Споделете опита си с други шофьори в нашия форум или оставете коментар под наше видео.

Вижте също

изгубих си ключа за колата

Изгубен ключ за кола?

Такава ситуация не е нещо необичайно – много често се случва човек да загуби ключовете …