Начало / Полезен / Как най-лесно да защитим растенията от градушка, вятър, порои и вредители
защита от градушка

Как най-лесно да защитим растенията от градушка, вятър, порои и вредители

По всяко време градушката е способна да нанесе огромни щети на земеделието. Затова откакто този отрасъл съществува хората не спират да търсят ефективни средства за справяне с това природно бедствие.

Вредите от градушка са малко по-различни от другите видове щети по селскостопанските култури като замръзване или изгаряния от течни азотни торове. Ледените късчета могат да повредят необратимо стъблата и впоследствие растенията да загинат напълно.

С увеличаване на степента на увреждане на стъблото възстановяването става все по-трудно.

Времето през което се появява градушката също влияе на степента на увреждане. Например, през април и в края на май щетите могат да бъдат по-малки, но в средата на лятото природното явление е пагубно за растенията.

Ето защо е толкова важна ролята на специалните конструкции против градушка и дъжд, които можете да откриете в онлайн платформата Skyprotect. С тяхна помощ ще предпазите вашите градини, овошки и всякакви останали култури и ще предотвратите унищожаването на продукцията, в която сте вложили толкова много усилия и средства.

Силният вятър е не по-малко вреден за растенията. Той може да доведе до големи загуби, защото е в състояние да нанесе много вреди не само на засадените на открито зеленчуци и овошки, но дори и да събори цели конструкции от типа на парници и оранжерии. Някои географски области в страната ни са особено ветровити и често там се наблюдават ураганни ветрове. За да се противопоставите на природната стихия, може да използвате ефективната защита, която осигуряват специално пригодените за това мрежи против вятър. Те спират силата на вятъра, както и защитават от студа оранжерийните растения, като по този начин са в състояние да снижат значително разходите. Още една огромна полза от мрежите против вятър е, че защитават от всички вредни за растенията вещества, които стихията носи със себе си.

Разбира се, градушките, ураганните дъждове и вятъра не са единствените, които могат да навредят на растенията. Птичките и насекомите също допринасят за това, като щетите в различните региони могат да имат различни измерения. Те разнасят вирусни инфекции сред културите и много пъти хората се чувстват безсилни да се справят с това. Модерното селско стопанство обаче вече успешно използва специални мрежи против насекоми и птици, които предотвратяват достъпа им до насажденията. Това е една съвременна и далеч по-безопасна алтернатива на защита, тъй като конвенционалните средства, използвани досега, например инсектицидите, често пъти не са достатъчно ефективни – паразитите развиват резистентност към тях.

Борбата на човека със стихиите датира от далечни времена. Битката е неравна и затова в миналото загубите са били много големи. Но днес, в нашия модерен свят, можем успешно да се справим както с градушката, така и с поройните дъждове и вятъра, а дори и с птиците и насекомите, при това с помощта на лесни и напълно безопасни за здравето средства. За всяко едно бедствие може да се намери защита, стига селскостопанските производители да потърсят навременна помощ на правилното място.

За да получите най-добрите съвети как да запазите вашата продукция и да не търпите постоянно загуби заради капризите на природата, може да потърсите професионална помощ от експертите – https://www.facebook.com/skyprotect.bg.

Не чакайте да стане твърде късно, вземете мерките навреме!

 

Вижте също

как се пише обява за продажба - пример

Писане на обява за продажба. Какво трябва да включва и как да се уверите, че привлича възможно най-много купувачи?

Писането на обявата за продажба е една от най-важните стъпки в процеса на сделката и …