Начало / Домошар / Какво представляват бронираните плочи и защо са необходими?
блиндирана врата

Какво представляват бронираните плочи и защо са необходими?

Безопасността на себе си и на собствеността си е доста важен и спешен въпрос и всеки подхожда по свой начин. Някои хора поставят аларма, докато други наемат охрана, някои поставят съответно много здрава блиндирана врата. Има толкова варианти за решения, колкото и начини за влизане в нечия чужда територия.

Но дори и да купите скъпа врата или скъпа брава, ако едната или другата не е инсталирана правилно, няма да има добра сигурност. Във вратата могат да се монтират няколко ключалки и няма значение дали са за цилиндрични или лостови брави, те могат да бъдат, както евтини и некачествени, така и скъпи и с висока секретност.

Сега производителите на брави се опитват по всякакъв възможен начин да усложнят счупването, използвайки своите уникални патенти, правейки този процес много дълъг и практически безсмислен, а ключовете от своя страна предпазват от фалшифициране, когато е невъзможно да се направи дубликат без специална карта.

Но колкото и силно да се опитват производителите да укрепят бравите и цилиндрите си с помощта на висококачествени сплави, бравите са слабо защитени от външни, понякога дори жестоки удари. Избивайки, пробивайки, усуквайки, те ще издържат известно време, но рано или късно ще се счупят и след това можете да отворите вратата с отвертка.

Как да се предпазите?

За да се предпазите от това, бронираните плочи се представят на пазара за врати. Те се предлагат както за цилиндри, така и за лостови брави, така че остава само да се разберат вдлъбнатите и горните бронирани плочи. И двата вида са изработени от закалена стомана в монолитна конструкция.

И двата вида могат да издържат достойно на пробиване с различни видове бормашини, те не се страхуват от шлайфмашини, но просто дори няма да усетят механичния ефект. Но все пак вградената броня ще бъде по-надеждна. Първо, той е вдлъбнат в крилото на вратата, което вече усложнява удара върху него отстрани. На второ място, тя се изтегля заедно през цялата врата с по-силни винтове. Но естествено е по-трудно да се инсталира и изисква определени умения от човека, който го инсталира.

Горната бронирана плоча също се затяга през цялата врата, но в този случай винтовете често са с по-тънък диаметър и е по-лесно да действате върху нея отстрани. Но се инсталира много по-лесно и по-бързо.

Сега дори бронираните ленти използват допълнителни технологии за защита, като магнитни бронирани ленти, които напълно скриват слота на ключалката, и само с магнитен ключодържател с правилната полярност ще ви даде достъп до ключалката.

В допълнение към бронираните ленти, на пазара вече има дръжки на лентата за входни врати, които вече могат да предпазят ключалката ви от външни влияния, тъй като те вече са бронирана лента.

В сравнение със самата ключалка или цилиндъра с висока степен на защита броневата плоча не е скъпа, но увеличава защитата няколко пъти и никога не трябва да забравяте за това, защото това, което може да бъде по-важно от безопасността на себе си и близките си.

Коя е най-добрата броня за закупуване за вас в този или онзи случай, нашите специалисти ще ви помогнат, така че не се колебайте да задавате въпроси на специалистите.

Вижте също

женски пижами

Уютна и комфортна пижама  –  чудесен избор за жени и момичета с размери плюс

Безспорен факт е , че удобната пижама е важен фактор за пълноценен сън и почивка. …