Начало / Домошар / Какво трябва да имаме предвид при изграждане на нова къща
строеж на къща

Какво трябва да имаме предвид при изграждане на нова къща

Изграждането на селска къща е скъп процес. В същото време неправилното изчисляване на бюджета за строителство може да доведе до пагубни резултати – дългосрочно строителство и дори като цяло до спиране на строителството, когато вече няма нито средства, нито желание за внасяне на въпроса до край. Ето защо днес е популярен въпросът за възможността за бюджетно изграждане на частна къща.

От какво можете да спестите, когато строите къща?

Хората, които тепърва започват да мислят за изграждането на собствен дом, са сигурни, че можете лесно да разрешите този проблем, като изберете „правилната“, икономична технология. Собствениците на жилища обаче почти единодушно твърдят, че той просто не съществува.

Независимо от това успяхме да съберем редица съвети, които ще помогнат за грамотно изграждане на най-бюджетната собственост на дома, като вземем предвид изискванията на бъдещия собственик.

  1. Оценката е библията за разработчика

Първото нещо, което трябва да запомните, е, че бюджетният вариант за изграждане на къща винаги трябва да осигурява ясна и точна оценка на разходите. Трудно е да го съставите без специални познания в строителната област, така че е по-добре да поискате съвет от специалисти. Съща така е добре да потърсите съвети за подходящи магазини за строителни материали.

Разбира се, свързването с експерти струва пари и някой може да счете това за ненужна загуба, но професионално изготвената оценка може да сведе до минимум разходите, така че дори след заплащане на услугите на експерта, пак да има пари. В допълнение, роднини, приятели, близки познати, които имат подходящ строителен опит, например, един от тях наскоро е построил собствена бюджетна къща, може да ви помогне при съставянето на план за разходите.

  1. Правилно формулираната цел е ключът към успеха

Също така, за да оптимизирате разходите, трябва да знаете точно какво искате да получите на изхода : каква е целта на къщата, колко хора ще живеят в нея и т.н. Само след като сте решили какво точно искате да построите, можете да започнете да изчислявате бюджета за строителство.

  1. Оптимизиране на пространството

Опитните собственици на жилища твърдят, че можете да спестите пари, като намалите площта на къщата или като се откажете от излишни украшения, като например сложен покрив. Тяхното изграждане изисква по-квалифицирана и следователно по-скъпа работна ръка. Но в същото време трябва да се откажете само от това, без което наистина можете.

Така че, стая за гости на първия етаж, която изглежда за мнозина удоволствие, може да е необходимост, ако се планира гости, които се затрудняват да се изкачат на втория етаж, да дойдат в къщата. Важно е не само да се намали площта на къщата, но да се оптимизира нейното оформление, така че в нея да няма неизползвани места, които мнозина дори не считат за стаи.

  1. Не забравяйте за инженерните комуникации

Някои бъдещи собственици на жилища, когато изчисляват строителния бюджет, понякога допускат грешка в бюджета почти 2 пъти! И всичко това, защото те не вземат предвид разходите за изграждане на комуникации и вътрешна декорация на къщата. Но последното често надвишава разходите за изграждане на стени и покриви.

  1. Вземаме предвид косвените разходи

Не забравяйте, че различните технологии за изграждане на къща изискват различно време, което ще се проведе до момента, в който ще бъде възможно да се влезе и да се живее в нея. В някои случаи отнема около година на сградата да се свие, тогава има косвени разходи , например наемане на къща за това време.

  1. Транспортни разходи

В нашата огромна страна цените на строителните материали са различни навсякъде: някъде ще бъде по-евтино да се построи дървена къща, но някъде ще бъде много скъпо. Крайните разходи за дома също ще бъдат значително повлияни от транспортните разходи.

  1. Поясняваме цените

Разглеждайки проектите на бюджетни къщи на уебсайтовете на строителни компании, можете да попаднете на стари цени, които компанията не е коригирала за инфлация и това предупреждение може да не е на уебсайта. Затова съвет – обадете се и проверете актуалните цени.

  1. През зимата материалите са по-евтини

Освен това трябва да се помни, че цената на строителните материали се увеличава през сезона. Това означава, че крайната цена на строителството през зимата ще бъде по-евтина, отколкото през лятото, така че е по-добре да се построи наистина „бюджетна къща“ през зимата. Потърсете и сравнете цените на материалите в различните магазини за строителни материали във вашия град!

 

Вижте също

метален шкаф

Метални шкафове или дървени шкафове?

Ако обзавеждате апартамент, то тогава е по-добре да закупите дървени шкафове, тъй като те пасват …