Начало / Домошар / Кой материал е по-подходящ за входна врата за външни условия
Блиндирана входна врата

Кой материал е по-подходящ за входна врата за външни условия

Независимо дали търсите нов дом или изграждате свой собствен, вратата му е често пренебрегвана черта, която винаги отличава една къща от друга. Той задава атмосферата на вашия дом и това е една от първите функции, с които всеки посетител на вашия дом ще взаимодейства. Избраните за домa врати имат както функционални, така и естетически цели. Материалът, който сте избрали за вашата врата, трябва да може да издържа на вятър, дъжд и слънчева светлина и в същото време да е сигурна, да не допуска нарушители. След като видите предимствата и недостатъците на всеки, ще бъдете готови да изберете най-добрия за вашата къща. Металът и дървото са стандартни материали за входни врати, защото и двете са солиден, издръжлив избор. Но всеки има плюсове и минуси, които могат да направят единия материал по-подходящ за вашия дом от другия.

Разходи и ефективност

Ефективността и цената на всяка врата зависи от няколко други фактора. Без значение кой материал ще изберете, потърсете врата с добро уплътнения и висок клас изолация. Външният вид и здравина на дървените врати идват с ниска цена, но те са уязвими на гниене, изкривяване и могат да загубят изолационните си свойства с течение на времето, докато новите блиндирани врати са точно обратното. Те имат специално покритие или термични бариери, които свеждат преноса на топлина и студ до минимум. Те не се нуждаят и от скъпа поддръжка. Това ви спестява много усилия за ремонт и поддръжка в дългосрочен план.

Поддръжка

Металната врата изисква периодично пребоядисване, за да се предпази повърхността от влага, което може да доведе до ръжда. Дървените врати обикновено изискват пребоядисване на всеки една до две години, за да се предпази дървото от атмосферни влияния. Блиндираната врата няма да абсорбира влагата, както дървото, така че няма да възникнат проблеми с изкривяване и отлепване на боята. Докато дървените врати изискват повече поддръжка, те са по-лесни за ремонт, отколкото блиндираните. От друга страна металните врати могат лесно се вдлъбнат. Всички драскотини, които се появят, ще развият ръжда с течение на времето. Когато докоснете металната повърхност, ще почувствате студ през зимата и топло през лятото поради температурна проводимост.

Външен вид

Красотата и гъвкавостта на дървените врати може да са най-силното им предимство. Дървото е естествен материал, който създава приветлив вход и уют във вашия дом и може да бъде боядисан във всеки цвят, който изберете. Дървото също има широка гама от дизайн и по-лесно може да се обработва. От друга страна, блиндираните врати убедително подражават на външния вид на дървените врати. Плавно релефните модули придават класически и елегантен вид на вратите и са подходящи за домове с класически дизайн, и също могат да бъдат боядисани във всеки цвят, който изберете.

Сигурност

Дървото може да се напука, ако се упражни достатъчно сила върху него, така че може да не е толкова добро за предотвратяване на нарушителите, колкото метала. Но най-важната характеристика за сигурност на вратата, без значение какъв материал сте избрали, е качествената ключалка на вратата.

Входната ви врата трябва да бъде красива, за да създаде запомнящо се първо впечатление, да е с подходящо покритие, за да издържа на атмосферните условия и сигурна, за да се чувствате спокойни във вашия дом.

Вижте също

женски пижами

Уютна и комфортна пижама  –  чудесен избор за жени и момичета с размери плюс

Безспорен факт е , че удобната пижама е важен фактор за пълноценен сън и почивка. …