Начало / Интересен / Критерии за избор на мъжки парфюм
paco_rabanne_invictus parfyum za mazhe

Критерии за избор на мъжки парфюм

Понякога изборът на ухание се оказва доста труден за представителите на силния пол. В момента производителите предлагат отделни линии парфюми за спортисти, млади и зрели мъже, пътешественици, творчески личности и ценители на класиката. Голямото разнообразие често предизвиква колебания. Ето защо помолихме експертите да помогнат с няколко основни препоръки.

Избор на мъжки парфюм в зависимост от възрастта

Годините на мъжа са основен критерий при избора на подходящ парфюм. По правило модните и свежи аромати с плодови и горски нотки са перфектни за по-младите мъже, защото подчертават спонтанността и безгрижието, характерно за този етап от живота. За господата на 20-30 години освежаващите цитрусови и флорални аромати са страхотен избор.

За зрелите мъже над 30 години известните марки предлагат дълбоки  дървесни нотки с добавки от мускус, освежаващи морски аромати, цитрусови и цветни акценти, примамливи за обонянието. С тези акценти можете да подобрите значително настроението си, а флоралните нотки допълнително ще подчертаят романтизма и чувствеността.

Също така има и класически решения, от които могат да се възползват господа на всякаква възраст – Paco Rabanne Invictus за мъже.

Мъжки парфюм според професията

Създаването на парфюми е цяла наука и тя помага на мъжете да определят кога да използват парфюм, тоалетна вода, одеколон и останалите козметични продукти. Учи ги и как правилно да използват всеки конкретен аромат, да селектират правилното ухание и хармонично да го комбинират с визията и настроението си.

Парфюми, подходящи за спортни дейности

Този избор е най-лесен, тъй като доста брандове предлагат специални линии от парфюми, обозначени с надписа „Sport“. Спортните аромати са предназначени за хора, за които е присъщ мобилният и активен начин на живот. Затова и тук няма възрастови ограничения. Най-често такива благоухания са налични под формата или на парфюм, или на тоалетна вода.

Техните съставки съдържат ободряващи нотки на цитруси, а също морски акценти за повече тонус, както и редица естествени миризми – на прясно окосена трева и други. Тези груби и дори брутални аромати са в перфектна хармония с подобен начин на живот.

Парфюми, подходящи за офиса

Изборът на мъжки парфюм за бизнес също не е труден – много нашумели марки предлагат невероятно разнообразие от аромати, подходящи за работа в офиса. Изберете ухание, което олицетворява самообладанието, концентрацията на силите, уравновесеността и издръжливостта. Парфюмите с примес на цитрусови нотки и ароматни подправки са идеални. Ако мъжът предпочита класическата визия и имидж, ароматът, комбиниращ флорални и билкови аромати също е перфектен избор.

Парфюми, подходящи за хора, които живеят активно

Има страхотни аромати, подходящи за тези, които са винаги в движение. Става дума за универсални аромати, които лесно се съчетават с различни стилове визия. Ароматите следва да са подходящи както за работа, така и за свободното време, да не бъдат тежки – например, такива, в чийто състав са включени аромати като хвойна, кедър, карамфил и други.

 

Парфюми, подходящи за дейности, свързани с множество контакти

Какъв трябва да бъде парфюмът на мъж, който е в контакт с много хора в ежедневието си? Най-подходящо решение биха били уханията с многокомпонентен, комплексен състав, които намаляват агресивността на околната среда. Същевременно не трябва да се стига до крайности по отношение на екстравагантността. Ако се колебаете на какъв аромат да заложите, може да изпробвате различни тестери – https://fragrances.bg/blog/parfiumni-testeri-vs-parfiumi/. След това вече по-лесно бихте се спрели на няколко ухания, които, според вас, заслужават по-специално внимание.

Вижте също

Бариста

Какво означава да си бариста и как да станеш такъв?

Въпреки че на пръв поглед изглежда, че терминът „бариста“ е свързан с „бар“ или „барман“, …