Начало / Домошар / Най-добрите фасадни решения за сгради
фасади за сгради

Най-добрите фасадни решения за сгради

Алуминиевите композитни панели се използват за облицовка на фасади, възстановяване на обекти и рекламни конструкции от БГ Пласт 1. Те се използват за монтаж на вентилирани фасади, които служат в продължение на десетилетия и осигуряват надеждна защита на сградите от атмосферни условия и разрушения.

Характеристики на композитни панели

Алуминиевите композитни панели имат няколко предимства. С помощта на такива панели можете да подобрите външния вид на сградата възможно най-скоро. Поради своята структура те осигуряват топлоизолация за обекта. Също така, композитните панели са устойчиви на UV лъчи.

Освен това материалът:

 • се различава по пожарна безопасност;
 • нетоксичен;
 • подлежи на обработка;
 • представени в богат асортимент от цветове и текстури.

Ако трябва да придадете на обекта уникален вид, можете да използвате оригиналните композитни панели. Някои от производителите, представени на сайта, разширяват продуктовата си гама, като използват оригинални нюанси от собствената си цветова палитра.

Алуминиевите композитни панели могат да помогнат за намаляване на разходите за отопление на сградите. Те предотвратяват загубата на топлина през студения сезон и поддържат стаите хладни през лятото. Чрез направата на облицовката на офис комплекс с композитни панели е възможно да се намали консумацията на енергия през цялата година.

Предимства при инсталиране

Алуминиевите композитни панели не натоварват конструкцията. За тяхното инсталиране не е необходимо да се използва сериозна щайга. Панелът тежи малко – 1 кв. метър материал има тегло от 3 до 8 кг. Теглото зависи от характеристиките на даден вид облицовъчен материал.

Панелите запазват отличния си вид дълго време. Ако един елемент случайно е повреден, той може да бъде заменен, без да се докосва основното покритие. Такава фасада може да продължи до 50 години. Панелите са монтирани на специални крепежни елементи. За да замените повредения панел, ще трябва да го премахнете, за да поставите нов на това място.

Панелите са модерен, практичен материал. Използвайки ги във вентилирани фасади, можете да удължите живота на сградата. Въздухът циркулира между панелите и стените на обекта.

Предимствата на алуминиевите композитни панели наскоро бяха оценени в строителството, което създаде търсене за тях. Стана ясно, че за добър резултат в облицовката на фасадата е важно не само да се извърши работата правилно, но и за качеството на материала. Точният материал за нуждите на конкретни случаи е половината от успеха, прилична част от успеха.

Алуминиевите композитни фасади имат редица качества, които ги правят по-добри от другите облицовъчни материали. По-конкретно за предимствата на този материал по-долу.

Характеристики на алуминиеви композитни фасади

Нека да изброим за какво толкова се цени алуминиевата композитна фасада сред специалистите:

 • трайност;
 • стабилност в неблагоприятна среда;
 • подобряване на звукоизолацията на стенни материали;
 • различни цветове;
 • подходящ за сгради със сложни геометрични форми;
 • леко тегло;
 • ниска цена.

Самият алуминий е материал, способен да запази качествата си непроменени в продължение на половин век. Съответно и, като основа за композитна фасада, тя ще осигури своята здравина, устойчивост на много агресивни фактори на околната среда (метеорологични условия: температурни промени, дъжд, сняг и градушка, силен постоянен вятър).

Чрез инсталиране на панели, изработени от алуминиеви композитни конструкции, можете да забравите за всякакви проблеми с поддържането на нормалното състояние на фасадата за дълго време. Що се отнася до звукоизолацията, алуминиевите панели ще подобрят това свойство на бетон, стени, тухли и други материали с 60%. Това е допълнително полезно свойство.

По отношение на дизайнерските решения, алуминиевите фасади предлагат широк спектър от възможности за избор. Лесно е да намерите композитен панел във всеки цвят, този материал е просто незаменим.

Структурата на панела е такава, че полимерът е разположен между два алуминиеви слоя. Поради своите свойства, алуминиевият композитен панел може да бъде с всякаква форма и може да се използва за сгради с различни неправилни геометрични форми. От очевидните предимства посочваме, че алуминиевите панели са много по-леки от другите облицовъчни материали. Следователно инсталирането е много по-лесно. Бг Пласт 1 ще ви предложи най-добрите решения за сгради.

Вижте също

метален шкаф

Метални шкафове или дървени шкафове?

Ако обзавеждате апартамент, то тогава е по-добре да закупите дървени шкафове, тъй като те пасват …