Начало / Интересен / Най-яките мъжки парфюми на всички времена
Мъжки парфюми

Най-яките мъжки парфюми на всички времена

Може би сте чели за най-добрите мъжки парфюми, но има такива, които чупят всички рекорди.

Днес ще Ви представим невероятни мъжки маркови парфюми, които не са прищявки и са спечелили мястото си в зала на славата на яките аромати.

„Мъжете често преценяват парфюмите по начина, по който избират колите си“, казва известният парфюмерист Azzi Glasser. „Те търсят изтънченост, но също изискват надеждност и трайност.“ С други думи, ДА, фантастичните флакони и големите бюджетни маркетингови кампании оказват въздействие на пазара, но в крайна сметка, един парфюм оцелява, защото мъжете продължават да го купуват през годините.

И не само това: мъжете са доста по-придирчиви при избора на парфюмна субстанция от жените. Те не се прехласват по нещо случайно.

История на мъжките аромати или нещо интересно, за което не подозирате.

Мъжката пот определено може да е доста дразнеща и съвременният Адам търси начин да ухае на нещо хубаво. Древните египтяни, бащите на съвременния парфюм, са открили това приблизително около 3000 г. пр. Хр. и започнали да забъркват смеси, направени с ароматни растителни вещества и съставки като мирта, жасмин и вино – някои, от които все още се използва днес.

И така древните ароматни смеси са допълнително усъвършенствани от римската, персийската и арабската култура, преди да достигнат до западния свят. Това се случва в далечния 14-ти век, където те символизират богатството и властта. Смята се, че крал Луи XIV от Франция е имал различен парфюм за всеки един ден, а кралица Елизабет I поискала всички обществени места да бъдат ароматизирани, тъй като тя не можела да понася лоши миризми.

И все пак, кой прави първият съвременен мъжки парфюм?

Френската парфюмерийна къща Caron определено се свързва с първия аромат, насочен изключително към мъжете. Това става през 1934 г., а след това започват да се появяват различни мъжки парфюми.

До средата на 60-те години на миналия век  мъжете започват да придават все по-голямо значение на парфюмите и се появяват новаторски аромати като Dior Eau Sauvage. Оттогава насам всяко следващо десетилетие се появява нови тенденции, често в отговор на тези, които ги предшестват.

И кои са най-яките мъжки парфюми на всички времена: аромати, които се открояват поради своята оригиналност, популярност или чист, безкомпромисен мирис?

Citrusy & Fresh

Това е чист, свеж и готин, с вечна елегантност парфюм на базата на цитрусови плодове. Със сигурност е подходящ за мъже, които се занимават със спорт и имат активен начин на живот. В повечето магазини има тестери, с които може да се убедите в качеството на парфюма.

Dior Eau Sauvage

Този аромат излиза на сцената през 1966 г., цитрусовият Eau Sauvage на Dior е първият аромат, който използва hedione – съставка с аромат на жасмин, която учените по-късно откриват, че стимулира освобождаването на половите хормони от мозъка.

След 50 и повече години този  парфюм все още се смята за един от най-добрите мъжки аромати. Специалистите в бранша отчитат, че това е едно от най-важните творения през втората половина на миналия век.

Acqua Di Parma Colonia

Изтънчен и вкусно свеж, Acqua di Parma Colonia датира от 1916 г. Флаконът е в стил арт деко и наистина отразява измамната простота на аромата, който се характеризира с връхни нотки на цитрусови плодове и прецизна чувствена дървесна основа. Идеален аромат за мъжа през деня.

4711 By Mäurer & Wirtz (Formerly Mülhens)

На фона на останалите доста скъпи мъжки аромати, той е скандално евтин, около 20 лева за 100 мл.

Chanel Allure Homme Sport

Един як спортен аромат – превъзходно свеж, силен и енергичен, допада на доста мъже – дори и на тези, които не са активни спортяги.

Е, а Вие, скъпи господа,  какъв парфюм ползвате?

Вижте също

Бариста

Какво означава да си бариста и как да станеш такъв?

Въпреки че на пръв поглед изглежда, че терминът „бариста“ е свързан с „бар“ или „барман“, …