Начало / Интересен / Нов съдебен иск срещу филма „Последният ергенски запой II“

Нов съдебен иск срещу филма „Последният ергенски запой II“

Втората част на култовата лента, която тази пролет разби рекордите в САЩ, след като само за първата седмица от пускането си по кината прибра рекордните 86,5 милиона долара, наскоро отнесе обвинение в плагиатство.

Сценаристът Майкъл Алън Рубин е подал съдебен иск срещу компанията Уорнър Брадърс, както и срещу снимачния екип на „Последният ергенски запой II“ ( „The Hangover Part II“), твърдейки, че сюжетът във филма е бил плагиатстван от негов филмов сценарий.

Рубин твърди, че неговият сценарий, озаглавен „Mickey and Kirin“, е бил вдъхновен от личния му опит в Азия, след развода със съпругата му, която е с японски произход.

Сценаристът е убеден, че хитовата комедия, режисирана от Тод Филипс, е била копи-пейстната от неговия сценарий, както и от събития случили се в реалния живот на ищеца, тъй като главният герой в комедията пропътува разстоянието от САЩ до държава в Близкия Изток, за да се ожени за своята азиатска годеница.

Писателят е подал жалба за клевета и измама. Майкъл Рубин вярва, че зад персонажа изигран от актьора Ед Хелмс (Стю), всъщност стои самият той и че лентата го показва в лоша светлина. Рубин не пропуснал да обвини и бившата си, задето е оповестила на всеослушание личната им история.

Друго дело бе заведено срещу филма по-рано тази година. Тогава татуировчик изяви претенции, че татуировката върху лицето на Ед Хелмс е досущ същата като създадения от него татус, който краси лицето на боксьора Майк Тайсън. В последствие продуцентите постигнаха споразумение с татуировчика и имитацията беше запазена в лентата.

Действието на филма се развива през по-голямата част от времето в Банкок, Тайланд, където предстои сватбеното тържество на Стю. С този жест той желае да омилостиви авторитетния и не добре приемащ го баща на годеницата му, която е родом от Тайланд.

Но прави грешката да покани и приятелите си, които успяват да си навлекат маса неприятности след импровизирано ергенско парти „на по бира“ около лагерен огън на плажа. На сутринта се събуждат в долнопробна стая насред Банкок с пушеща цигари маймуна-капуцин и разбира се разполагат само с 24 часа, за да разберат какво се е случило и най-вече да открият изгубения 16-годишен брат на булката, който отгоре на всичко е любимецът в семейството и обещаващ студент по медицина.

 

 

Вижте също

Бариста

Какво означава да си бариста и как да станеш такъв?

Въпреки че на пръв поглед изглежда, че терминът „бариста“ е свързан с „бар“ или „барман“, …