Начало / Полезен / Оригинал или фалшификат – изборът е ваш
Оригинален или менте часовник

Оригинал или фалшификат – изборът е ваш

Ние сме онлайн магазин за оригинални часовници и аксесоари, който се стреми да Ви предложи последните модели, които излизат на пазара, както и най-търсените предложения на известни марки. Но не само това. Стремежът ни е нашите клиенти да получат всякаква информация за продукцията, която предлагаме, за да имат истински модел, който да ги радва със своята оригиналност, наред с визията и дизайнерските си решения. Грешната покупка ще развали удоволствието на всеки любител на този красив аксесоар, а ние не желаем това да се случва.

Фалшификатите, които вече са цяла индустрия за милиарди, ощетяват истинските производители с огромни суми. Проблемът не е малък и въпреки усилията, копията на истинските производители продължават да наводняват пазара. Големите компании влагат колосални суми за реклама, но за много хора, които мечтаят да носят някое от техните произведения, цената се оказва непосилна.

Това е причината за появата на реплики на най-предпочитаните и скъпи марки. Фалшивият часовник съществува и намира купувачи, защото много клиенти искат да демонстрират лукс, който е непосилен за тях от гледна точка на финансите им. Наличието на голямо количество имитирани продукти се отразява зле на тези, които искат да притежават истинско творение на известна марка. Да не попаднат на фалшиво предложение е притеснението на повечето клиенти. Затова съществуват официални представители, които фирмите – производители са избрали да представляват и продават продукцията им. Насочете се към тях.

Знаете ли ,че фалшивите часовници са нелегални?

За много клиенти това е нещо ново като информация. Причината е, че тези продукти са с много ниско качество и пазарът бързо ги изхвърля. Има обаче доста неизчистени моменти по отношение защитата на оригиналната марка. Модните  брандове за часовници не държат авторските права над дизайна на своята продукция. Те получават просто патент, който не е вечен. Самите производители доста взаимстват едни от други и често предложенията им си приличат силно. На защита подлежи само име и лого на всяка компания. Фалшифицират се точно тези две неща за заблуда на клиентите. Някои държави са заложили в законодателството си рестрикции към имитациите. С глоба и дори затвор се наказва покупката на фалшив продукт на някои места.

Реплики на отделни модели и кога се срещат

Много хора, които не са специалисти в разпознаването на часовниците, се боят, че могат да се приберат у дома с фалшива скъпа покупка. Обикновено в онлайн търговията това се случва най-често. Онлайн магазини, които предлагат такива вещи, има достатъчно и затова трябва да се проучи кои са тези, които са официални дистрибутори на дадена марка. Купуването от тях е безопасно.

Харесвате часовник, но той е непосилен за Вас

Ако много искате определен часовник, но няма начин да се сдобиете с оригинал, тогава сте пред дилемата фалшив, или този, който е във възможностите Ви. Това е личен избор за всеки. Трябва да се помисли върху възможността да се закупи нещо, което е истинско производство и отговоря на критериите за своята цена. Такава покупка няма причини да предизвика насмешка. Зле се приема не невъзможността ни да си купим нещо, а опитите да надскочим себе си.

Вижте също

как се пише обява за продажба - пример

Писане на обява за продажба. Какво трябва да включва и как да се уверите, че привлича възможно най-много купувачи?

Писането на обявата за продажба е една от най-важните стъпки в процеса на сделката и …