Начало / Домошар / Откраднато от професионалистите: Вложете тези идеи за вдъхновяващ и дизайнерски дом
Обзавеждане

Откраднато от професионалистите: Вложете тези идеи за вдъхновяващ и дизайнерски дом

Жилището от списание има своите трикове, а съветите на професионалистите винаги могат да се адаптират и да ни осигурят красива среда вкъщи

Повечето семейства инвестират солидни суми не само в покупката на желания дом, но и в неговия интериор. Често копнеем да си осигурим красива среда, именно такава каквато я виждаме по списанията и сайтовете за обзавеждане.

Разбира се, че всичко е възможно и често дори не е въпрос на огромен бюджет. Послушайте съветите на професионалистите.

  1. Първият досег с жилището

Когато влезете вкъщи, вие осъществявате контакт първо с атмосферата в антрето си. Същото е и за всеки, който ви гостува.

Направете го за себе си, не за външните посетители, но бъдете сигурни, че впечатленията ще са налице при всички случаи.

Ето защо трябва да обмислите какви мебели ще поставите, как ще постигнете функционалност и задължително да осигурите приветливост с помощта на светла палитра от тонове.

  1. Учете се от дизайнерите

Разгледайте страниците на опитните дизайнери, които определено са способни да извършат чудеса с дома ви. Може да им се доверите на уменията, или просто да почерпите вдъхновение от тях.

След това посетете сайта, от който пазарувате обзавеждане, и реализирайте идеите си, адаптирани към индивидуалните условия на апартамента или къщата ви.

Когато се намирате в хотел, от чийто интериор сте възхитени, също може да си присвоите хрумване, което да приложите в своя имот.

  1. Зрително сливане на стаите

Днес рядко се радваме на простор и достатъчно пространство, но пък винаги може да играем с цветовете и осветлението. Сливането на две помещения се случва умело с помощта на боядисването в един тон, независимо дали едната част е отворена или се преминава към нея във вътрешно пространство.

Опитайте и направете равносметката от постигнатите резултати.

  1. Градината – вашата лятна дневна

Градината може да се превърне в отделна стая, особено ако се отнесете към нея с нужното внимание към детайлите. Не мислете на парче, а й отредете специално внимание.

Тя все пак е вашата резервна дневна през летния сезон и вие със сигурност ще прекарвате дългите уикенди и вечери там, особено щом сте от късметлиите да разполагат с нея.

  1. Изкусен подход в детската стая

Децата заслужават също да се съобразите с вкуса и желанията им. Фокусирайте се върху техен любим елемент и се оставете на полета на мисълта си, за да видите до къде ще ви отведе в сбъдването на тяхната мечта.

Все пак малките растат, а след време лесно може да преобразите стаята, ако са налице основните елементи – легло, скрин, маса или бюро, органайзери за играчки.

Вижте също

метален шкаф

Метални шкафове или дървени шкафове?

Ако обзавеждате апартамент, то тогава е по-добре да закупите дървени шкафове, тъй като те пасват …