Начало / Автоманиак / Пътна помощ за извозване на МПС по пътищата
пътна помощ извозване на МПС

Пътна помощ за извозване на МПС по пътищата

Броят на автомобилите в България непрекъснато се увеличава. Автомобилните марки предлагат все по-модерни модели, обещават дълъг експлоатационен живот и дават гаранции. Често сложният механизъм на автомобилите обаче изиграва жестока шега на шофьорите. Например, кола спира по средата на пътя или случайно е блокирана, невъзможно е да влезете вътре. Опитен водач сам ще отстрани незначителни повреди.

Но какво, ако не можете да отстраните проблема на място?

Обадете се на фирмата за пътна помощ. Ако обаче проблемът е много сериозен, например, колата не стартира след инцидент, трябва да се обадите на теглещ автомобил. Неговата помощ може да бъде поръчана дори при трудни метеорологични условия.

В какви други случаи ще се изисква:

  • Замръзнало гориво;
  • Спукана е гума, но няма резервна;
  • Повреда на ходовата част;
  • Блокирани колела;
  • Дефектен двигател;
  • Повреда на автоматична скоростна кутия;
  • Повреда на електрическата мрежа.

Изброихме най-честите повреди, но има още повече от тях. Ако не можете да шофирате кола, по-добре не губете време, за да разберете причината за повредата, а веднага намерете телефонните номера на пътна помощ за изтегляни и извозване на камиони.

Как да изберем техника

Основните автомобилни услуги предлагат няколко различни теглещи камиона, така че е лесно да се объркате. Има компании, които разполагат с малък парк превозни средства и необходимият модел може да не е наличен. За да извикате бързо пътна помощ, трябва да знаете кои теглещи камиони са подходящи за различните видове транспорт.

За надеждните компании, които предоставят услуги – евакуация, марката и теглото не са важни. Достатъчно е да наберете телефонния номер на теглещия автомобил, по време на разговора кажете на оператора модела на автомобила, мястото, където се намирате, причината за неизправността. Обслужващият персонал вече сам ще избере транспорта според товароносимостта. Съвременното оборудване е добре оборудвано, можете да евакуирате автомобили с различна степен на повреда на всяко разстояние.

Как да изберем услуга за пътна помощ

Най-важният фактор при транспорта е безопасността на хората и превозните средства. Следователно трябва да изберете услуга, която бързо ще осигури необходимото оборудване, но няма да начисли висока цена за своите услуги.

По всяко време на денонощието може да е необходима помощ при евакуацията на автомобил, така че денонощната работа на техническата служба ще бъде допълнително предимство. Опитът на водача също е важен фактор при евакуация на превозни средства.

Доверете се на пътна помощ, те ще ви избавят от трудната ситуация, в която сте попаднали.

Вижте също

да си ремонтирам колата сам

Как да ремонтирате колата си сами с наръчниците на AUTODOC

Всеки шофьор иска да знае, че автомобила му е в отлично състояние. Това не само …