Начало / Домошар / Пазарувайте сигурно от eBay

Пазарувайте сигурно от eBay

Само допреди десетина години пазаруването онлайн беше екзотика, с която малцина от българските потребители на интернет се бяха сблъсквали лично. Да поръчаш нещо от електронен магазин бе свързано с много притеснения и несигурност – дали ще получа поръчаната стока, дали продуктът ще е с очакваното качество, а как ще платя, ще мога ли да ползвам гаранция – опасенията на потенциалните купувачи бяха много, и от най-различно естество. Хората, пазаруващи от eBay бяха основно онлайн „гурута“, или програмисти, работещи с чуждестранни клиенти, които имаха по-близък досег с „онази действителност“, в която онлайн пазаруването още тогава беше ежедневие.

Това обаче е вече история, и данните на НСИ и различни социологически агенции показват, че вече повече от 20 на сто от българите пазаруват редовно от онлайн магазини – както от български, така и от чуждестранно базирани търговци.

Този факт стана възможен благодарение на една основна причина – доверието, което пък се базира на изграждането на сигурност при транзакциите в глобалната мрежа. В случаите на държави като България, които са встрани от огромния световен стокооборот поради малкия обем на локалния пазар, такава сигурност може да се постигне с използването на доверени посредници, които улесняват и гарантират безпроблемното протичане на сделката.

Как се случва една покупка и доставка от eBay?

Всеки клиент може да разгледа артикулите, които физически лица и фирми са обявили за продажба в най-голямата онлайн платформа. Въпреки че eBay имат локални сайтове в много държави (включително в Европейския съюз), най-големият избор на стоки е в американския eBay. Когато си харесате стока, вие трябва да отидете на сайта на избрания от вас търговец-посредник, който ще организира за вас поръчката и доставката на стоката до вашия дом в България, без вие да поемате рискове от загубено плащане, забавена доставка или некоректен продавач. В същото време може да се възползвате от консултация относно покупките от eBay на български, което за много хора е изключително предимство и удобство.

Вижте също

подарък за мъже

Отгатнете желанията им: От какъв подарък се нуждаят мъжете?

Пред нас, жените, мъжете винаги се опитват да изглеждат неподвластни на дребните житейски страсти. Опитвайки …