Начало / Полезен / PlayStation 4 Pro или геймърски компютър – време е за размисъл
Гейминг ПЦ или конзола

PlayStation 4 Pro или геймърски компютър – време е за размисъл

 

PlayStation 4 Pro – дали вече е по-добър от геймърски компютър?

PlayStation 4 Pro категорично се смята и популяризира от компания Sony като най-мощната игрална конзола в света. Pro версията наистина днес е най-добрата игрова конзола.

Но може ли геймърският компютър да е все още с най-добрата графика?

Прочетете тази статия.

На първо място, заслужава да се отбележи, че основното нещо, заради което Sony и Microsoft като цяло започнаха да обновяват конзолите само три години след пускането им, е свързано с бързото развитие на технологиите, по-специално на виртуалната реалност. Ако преди геймърските компютри бяха догонвани от конзолите за качество на графиката, а използваемостта на конзолите въобще не беше оспорвана, то днес почти всички нови игри се пускат първо за конзолите и след това се прехвърлят към PC. Понякога с доста  отвратително качество. Все по-често, пресата съобщава за скандали в тази сфера в световен мащаб, като например, спирането от продажба на компютърната версия на Batman: Arkham Knight, защото се оказва, че е неработеща.

Реално има технически проблеми с графиките на тези конзоли: не всички игри са на FullHD (да не говорим за 4K), не  може да се поддържа стабилна скорост на кадрите и други проблеми.

По-рано конзолите бяха позиционирани като най-добрият вариант за геймърите – слага се диска и всичко работи без настройки, но днес Microsoft открито заявяват, че би било чудесно да има конзоли с възможности за ъпдейти

А не е ли по-лесно тогава да си купим геймърски  компютър?

Отделно проблем за производителите на конзоли се превърна настъпващата виртуална реалност, която смело завладява пазара.

За VR казват, че тепърва ще променя пазара в сферата на игрите.

А къде остава конзолата?

Конфигурацията на сегашното поколение конзоли не е предназначена за VR, без значение какво казва Sony за пълната съвместимост на PlayStation VR каската с всички версии на конзоли (обикновени, Pro, Slim). Може би ще работи, но няма да има гладко протичащи игри. Ако считаме PlayStation 4 Pro за преминаване към света на виртуалната реалност, то тогава това е добра новина.

Все пак, нашата статия не рекламира тази конзола, реално пълният набор от PS4 Pro, PS VR каска, PS Move контролери и камери ще излезе на цената на един добър геймърски компютър.

Може той да не е с ТОП конфигурация, но да е достатъчно мощен, за да възпроизвежда най-новите игри при максимални графични настройки в FullHD резолюция.

Важна забележка: купете такъв геймърски компютър от магазина не само на най-добра цена, но и с гаранция и сервиз (вижте най-добрите геймърски компютри в plasico.bg).

Така че е важно да знаете и тази подробност –  за да влезете в света на VR, използвайки геймърски компютър, ще бъде необходимо да добавите само една каска към неговата цена. В резултат на това ще получите страхотно изживяване по време на игра.

Наистина си заслужава!

 

Вижте също

как се пише обява за продажба - пример

Писане на обява за продажба. Какво трябва да включва и как да се уверите, че привлича възможно най-много купувачи?

Писането на обявата за продажба е една от най-важните стъпки в процеса на сделката и …