Начало / Интересен / Премиера на новия филм на Камен Калев „Островът”

Премиера на новия филм на Камен Калев „Островът”

Днес, 10 октомври, ще се състои българската премиера на най-новия филм на режисьора Камен Калев, който придоби световна слава с дебютната си лента „Източни пиеси“.
Премиерата на филма ще бъде тази вечер от 20 часа на сцената на Народен театър „Иван Вазов”, като събитието ще стартира от 19 часа с визуално шоу и коктейл. След прожекцията вечерта ще продължи с „афтър парти“.
В петък, 14 октомври, филмът тръгва по кината в цялата страна.
В състава на филма участват световноизвестни имена като френския супермодел Летисия Каста, датчанина Туре Линдхарт, а кръстник на филма е чилийският режисьор, актьор, философ и писател Алехандро Ходоровски.
Калев споделя, че идеята за филма му е хрумнала много отдавна, още докато бил студент във Франция. По време на ваканция в Бургаският остров Света Анастасия, в съзнанието на режисьора започва да се заражда историята, която се развива именно на този остров. Писането на сценария му отнема години и чак през лятото на 2010 година заснемането на историята става факт.
Сюжетът се върти около любовните отношения на Софи (Летисия Каста) и Данийл (Туре Линдхардт), които решават да предприемат пътуване до България по време на летния си отпуск. Постепенно природата и мистериозните обитатели на острова, започват да влияят на развоя на събитията – една жена завинаги ще промени представите си за любовта, а един мъж ще загуби разсъдъка си, в търсене на своята идентичност. Любовта им е поставена на изпитание и единствено скокът в неизвестното се превръща в път към тяхното спасение.

Вижте също

Бариста

Какво означава да си бариста и как да станеш такъв?

Въпреки че на пръв поглед изглежда, че терминът „бариста“ е свързан с „бар“ или „барман“, …