Начало / Полезен / Собствен онлайн магазин – защо не

Собствен онлайн магазин – защо не

Интернет потребителите в световен мащаб нарастват всяка минута, и все повече от действията, с които сме свикнали в нашето ежедневие се пренасят онлайн. Вече за никой не е странно да поръча новия си телевизор онлайн, или да проучи мненията за училищата в града си преди да направи своя избор.

Естествено бизнесите се ориентират бързо и много от офлайн магазините вече поддържат собствено присъствие в световната мрежа. За последните 10 години създаването на онлайн магазин се улесни в огромна степен и вече е достъпно дори и за най-малките компании със скромни бюджети за реализиране на Интернет бизнес. Това стана възможно благодарение на различните системи за управление на съдържанието (CMS), които са изключително лесни и интуитивни за използване, а много от тях могат да бъдат внедрявани безплатно. В този случай единственият разход за желаещите да имат онлайн магазин (без специфични умения в интернет технологиите) остава плащането на администратор, които да инсталира, конфигурира и поддържа сървърите. Най-често използваната операционна система за уеб-базираните CMS-и е Linux, ето защо за да осигурите безпроблемна работа на своите онлайн системи ще ви е необходимо да намерите опитен Linux администратор. Добре би било да потърсите фирма, но има и много специалисти, които са на свободна практика (т.нар фрилансери). Първият вариант би предложил повече гаранции, но вероятно би бил и по-скъп.

След като намерите подходящия за вас партньор, трябва да обсъдите какви са вашите бизнес цели, а той ще ви предложи най-добрия начин за реализацията им. Най-разпространените системи за онлайн магазини работещи на Линукс сървър са Magento, PrestaShop, osCommerce и WordPress/Woocommerce. Съобразно предвижданията за обхвата на проекта (брой продукти, очакван трафик, многоезичност и т.н.) следва да изберете правилната платформа, която администраторът да настрои спрямо добрите практики в конкретния случай.

Така само в рамките на 2-3 седмици бихте могли да пренесете бизнеса си на изцяло ново равнище, увеличавайки потенциалните си клиенти от жителите на квартала до (буквално) целия свят.

Вижте също

как се пише обява за продажба - пример

Писане на обява за продажба. Какво трябва да включва и как да се уверите, че привлича възможно най-много купувачи?

Писането на обявата за продажба е една от най-важните стъпки в процеса на сделката и …