Начало / Бизнесмен / Собствен онлайн магазин – защо не

Собствен онлайн магазин – защо не

Интернет потребителите в световен мащаб нарастват всяка минута, и все повече от действията, с които сме свикнали в нашето ежедневие се пренасят онлайн. Вече за никой не е странно да поръча новия си телевизор онлайн, или да проучи мненията за училищата в града си преди да направи своя избор.

Естествено бизнесите се ориентират бързо и много от офлайн магазините вече поддържат собствено присъствие в световната мрежа. За последните 10 години създаването на онлайн магазин се улесни в огромна степен и вече е достъпно дори и за най-малките компании със скромни бюджети за реализиране на Интернет бизнес. Това стана възможно благодарение на различните системи за управление на съдържанието (CMS), които са изключително лесни и интуитивни за използване, а много от тях могат да бъдат внедрявани безплатно. В този случай единственият разход за желаещите да имат онлайн магазин (без специфични умения в интернет технологиите) остава плащането на администратор, които да инсталира, конфигурира и поддържа сървърите. Най-често използваната операционна система за уеб-базираните CMS-и е Linux, ето защо за да осигурите безпроблемна работа на своите онлайн системи ще ви е необходимо да намерите опитен Linux администратор. Добре би било да потърсите фирма, но има и много специалисти, които са на свободна практика (т.нар фрилансери). Първият вариант би предложил повече гаранции, но вероятно би бил и по-скъп.

След като намерите подходящия за вас партньор, трябва да обсъдите какви са вашите бизнес цели, а той ще ви предложи най-добрия начин за реализацията им. Най-разпространените системи за онлайн магазини работещи на Линукс сървър са Magento, PrestaShop, osCommerce и WordPress/Woocommerce. Съобразно предвижданията за обхвата на проекта (брой продукти, очакван трафик, многоезичност и т.н.) следва да изберете правилната платформа, която администраторът да настрои спрямо добрите практики в конкретния случай.

Така само в рамките на 2-3 седмици бихте могли да пренесете бизнеса си на изцяло ново равнище, увеличавайки потенциалните си клиенти от жителите на квартала до (буквално) целия свят.

Вижте също

Organizirane na sybitia

4 полезни сайта при избор на зала за корпоративно събитие

Ако организирате корпоративно събитие, то със сигурност изборът на зала е първото и най-важно нещо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *