Начало / Интересен / Труден ли е изборът на ръчен часовник и какво трябва да знаем, преди да се спрем на определен модел
часовник ориент

Труден ли е изборът на ръчен часовник и какво трябва да знаем, преди да се спрем на определен модел

Ако си търсите подходящ часовник, но се колебаете какъв модел да изберете, ние ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета от експертите. Наистина, в наши дни съществуват толкова много опции, че е почти невъзможно човек да се спре само на един-единствен часовник. Разбира се, повечето от потребителите продължават да избират предимно от най-популярните марки, например часовници Orient. Но да разгледаме по-подробно основните видове от тези страхотни и вечни модни аксесоари.

Основни видове ръчни часовници

Колкото и да сме напреднали в технологиите, часовникът винаги ще остане любимо допълнение към всяка визия, без значение от сезона. Часовниците са произведения на изкуството, които са дотолкова усъвършенствани през вековете, че най-иновативните модели успешно могат да заместят повечето мобилни технически устройства, с които сме свикнали в ежедневието си.

Модерните ръчни часовници се различават по дизайн, размери,  цветове  и материали на изработка, но все пак можем да ги разделим на две основни категории.

В първата попадат класическите ръчни часовници. Те са по-консервативни по отношение на дизайна и се съчетават по-добре с по-официално облекло.

Към втората категория можем да причислим спортните часовници. Те са най-популярният избор за по-младите хора. Тяхната цена варира в широки граници и това дава възможност на всеки да избере точно модела, който ще му свърши най-добра работа.

Естествено, говорейки за типа спортен часовник, нямаме предвид, че той е специално предназначен за спортни занимания. Става дума по-скоро за дизайн, който е съобразен с по-ежедневните стилове облекла. Спортните часовници са по-непретенциозни като визия, но за сметка на това са много здрави, като някои от моделите са специално снабдени и с допълнителна защита. Ако държите да се сдобиете със стилен и издръжлив модел, може да разгледате тук – https://timedix.bg/casio.

Ръчни часовници – материали на изработка

Отдавна е известно, че най-качествените часовници са изработени от неръждаема стомана. Тя не е податлива на влага и пот в сравнение с някои други материали, а и също така за часовниците от неръждаема стомана се знае, че не биха причинили дразнене на кожата.

В идеалния случай ръчният часовник трябва да е изработен от титаниева сплав, но напоследък се предлагат и много елегантни и издръжливи модели, изработени от керамика. Последните напоследък набират все по-голям рейтинг и са сред най-предпочитаните модели.

Още едно важно нещо е, часовникът да разполага със специално защитно покритие. Това е гаранция, че той ще запази цвета си с течение на времето.

Теглото на часовника също е знак за качество. Дава представа колко трайна е използваната стомана и какъв е механизмът му.

Водоустойчиви часовници

Няма нищо по-вредно за часовниците от водата. Следователно водоустойчивостта е неразривно свързана с представата ни за един качествен часовник.

Степени на водоустойчивост

Така например, водоустойчивост 10 ATM означава, че часовникът е устойчив на налягане на дълбочина от 100 метра под вода или 10 бара. Такъв модел би бил отлична опция за плуване, например.

От друга страна, с часовник с водоустойчивост 5 ATM можете да се къпете спокойно под душа. А ако водоустойчивостта е само 3 ATM, то тогава няма нужда да се тревожите за любимия си аксесоар, докато миете ръцете си на мивката.

Според експертите, за да се гарантира комфортна употреба, хидроизолацията на часовника следва да бъде най-малко 3 ATM. Степента на водоустойчивост е винаги посочена на гърба на часовника. Просто обърнете внимание при покупката.

Вижте също

как се пише обява за продажба - пример

Писане на обява за продажба. Какво трябва да включва и как да се уверите, че привлича възможно най-много купувачи?

Писането на обявата за продажба е една от най-важните стъпки в процеса на сделката и …