Начало / Домошар / Важни съвети за намиране на фирма за циклене на паркет София
циклене не паркета

Важни съвети за намиране на фирма за циклене на паркет София

Какво е важно да се знае, ако искате да намерите добра фирма за циклене на паркет в София?

Нека в самото начало да поясним, че паркетът не е остарял вид подово покритие. Точно обратното, става дума за изключително качествен материал, който обаче има нужда от постоянна поддръжка. И това не може да стане ръчно, а изисква майстори, които с подходящата техника и консумативи могат да се справят с тази специфична задача.

Много е важно да се разбере, че спазването на технологията при циклене на паркет е най-важното условие за получаване на добър резултат.

Ако напишете в google циклене на паркет София – то ще се учудите от появилите се резултати: около 56 400 на брой. От тях може да откриете доста фирми, които предлагат тази услуга в София, както и самозвани майстори в различни форуми!

Но знаете ли всички тънкости в този процес, който е свързан с поддръжката на паркета?

Тук става дума за няколко етапа на работа.

  1. Грубо циклене на паркета.

Извършва се с помощта на барабанна машина. Паркетът се третира с няколко вида шкурка като се започне от P36 или P40 (в зависимост от качеството на паркета). За да се избегнат пропуски и за да се отстранят всички недостатъци, паркетът се цикли в различни посоки. След всяко преминаване, повърхността му се променя и става по-гладка. Специалистите са на мнение, че немската техника е най-добра за тази цел.

  1. Обработка на паркета в близост до стени, в ъгли и на трудно достъпни места.

Използва се специална ъглова машина. Цикленето се извършва с кръгово движение, като се доближава максимално до стените. Шкурката, която се използва,  е от P40 до P120. Този процес е много сложен и отнема доста време.

  1. Довършване на цикленето на паркета.

За да се получи по-висококачествено паркетно покритие, се използва повърхностно шлайфмашина Trio. Тя е проектирана по такъв начин, че три плоски диска се въртят в различни посоки. С помощта на Trio се постига перфектна равномерност на повърхността, както и се премахват всякакви вдлъбнатини и драскотините. Целта  е постигане на изключително равна и гладка като кадифе паркетно подово покритие. Качеството накрая е невероятно!

  1. Почистване на помещенията с прахосмукачка.

След като паркетът е изциклен, подът трябва да бъде старателно почистен. И също така е необходимо да се отстранят остатъците от прах и ненужни материали от близко прилежащите зони, от первази на прозорците, вратите и т.н., така че в бъдеще прахът да не попадне върху пресния лак.

  1. Нанасяне на покритие с лак или вакса.

Преди да се нанесе лака върху паркета, той трябва да се разбърка добре и да се остави да престои няколко минути. След това се полага с валяк върху паркета. Когато повърхността се лакира, не бива да остават излишни количества лак, за да няма образувани петна.

Обикновено се нанасят 3 до 5 слоя лак. Важно е да се разбере, че по-плътният слой лак не подобрява финалното оформление на паркета. Така че е по-добре да се избере по-траен и качествен лак, който да е нанесен на 3-4 слоя. Някои хора не искат паркетът да се лакира и тогава той може да бъде боядисан или да се обработи със специална вакса.

И ако вече сте стигнали до тук и се колебаете коя фирма да изберете при своето търсене „циклене на паркет София“, обърнете внимание на коментарите на клиентите във форумите. Те са добри показатели за качеството на предлаганите услуги за циклене на паркет в София.

Съвет: не се подлъгвайте по прекалено ниските цени, те не гарантират добри консумативи и качествена работа.

Вижте също

женски пижами

Уютна и комфортна пижама  –  чудесен избор за жени и момичета с размери плюс

Безспорен факт е , че удобната пижама е важен фактор за пълноценен сън и почивка. …