Начало / Интересен / Жената продава в eBay

Жената продава в eBay

Нямате пари? Имате една купчина безразборно разхвърляни вещи вкъщи? Продавалник е прекалено пълен, а някои неща дори не си заслужават да се почистват? Явно още не сте разбрали за ebay.com.

Дори и да знаете за него, някога не сте ли се се замисляли да продадете нещо там? Да изкарате повече пари и да се оттървете от всичко? Това е един елементарен начин за глобална продажба, а най-хубавото е че не ви трябват пари за публикуването.
Какви пречки бихте срещнали в такава ситуация?

Да не разберете какво пише? Това е доста малка пречка. Много хора не говорят английски и е нормално да не могат да се справят с него, но да не можете да преведете няколко изречения с гугъл – дори жената може да се справи с това. Вярно, може да се окаже трудно и време консумиращо, но се замислете за хората, които можете да достигнете с ebay.

Транспорт. Транспорта е доста лесен, защото най-евтино да използвате български пощи. Ако сте си патили от тях, това може да се случи и в бъдеще, но поне ще хвърлите боклука си в някоя държава и ще дадете парите на човека обратно.

Какво да продадете обаче? Всичко, което някой може да използва – грамофонни плочи, касетки, приборите на жената, всичко за което се сетите може да бъде продадено там. Това е място, където има толкова много хора, че рано или късно нещо ще бъде купено от вас. Без значение, колко пъти има същият продукт в сайта и от колко държави.

За България хубавото е, че пакетите пристигат за около седмица- две, което е напълно нормално време за пътуване. Ако си купите от Китай ще ви трябва цял месец, но поне безплатно ще пристигне. Поставете се на мястото на тези хора, които биха купили вашите продукти.

Например: направете едно смислено описание, колкото се може по-дълго. Опишете защо го продавате, видими следи или повреди, от колко време го имате и прочие. Всичко това е важно за всеки, още повече ако говорим за някакъв стар и неупотребяван от много време предмет. Жената винаги има някое бижу, което не носи и го е купила за два лева от битака. Пробвайте с него. Вижте дали ще можете да го продадете на същата цена или няколко лева по-скъпо, ако състоянието е хубаво.

Огледайте се около себе си и ще откриете толкова много неща за продаване, че не се знае и колко пари можете да им вземете. Помислете, колко добре може да ги опишете и към каква аудитория се насочвате. Жените купуват повече дрънкулки за себе си или някоя приятелка, но не опитвайте с бельо. Мъжете някоя част за колата или компютърна джаджа. Колекционерите са много често мъже, така че внимавайте в тази насока, и най вече какво и как описвате.

Вижте също

Бариста

Какво означава да си бариста и как да станеш такъв?

Въпреки че на пръв поглед изглежда, че терминът „бариста“ е свързан с „бар“ или „барман“, …