Начало / Интересен / Как да правите перфектни снимки с телефон
как да правя качествени снимки с телефон

Как да правите перфектни снимки с телефон

Много потребители използват телефона, за да заснемат любими моменти или обекти. Ето няколко съвета, които да ви помогнат да извлечете максимума от вашия смартфон:

1. Уверете се, че защитната леща на фотоапарата е чиста.

2. Използвайте естествена светлина.

Внимавайте слънцето да е зад вас и да осветява обекта, а не обратното. Ако направите снимка на слънцето зад обекта, който искате да снимате, той ще изглежда тъмен и няма да сте доволни от резултата.

3. Не използвайте светкавицата, ако обектът е твърде близо (картинката ще изглежда малко „изгоряла“) или твърде далеч (светкавицата работи на разстояние до 3 метра).

4. Не използвайте цифрово увеличение, ако искате да снимате детайлите на обект, тъй като в повечето случаи изображението може да бъде изкривено в увеличените изображения. Изпробвайте функцията Macro (или Close-up) или снимайте обекта с пълна разделителна способност и след това го изрежете с помощта на помощна програма.

5. Редактирайте снимката, ако не ви харесва как се получи, ако ви се струва твърде тъмна или ако смятате, че трябва да изрежете нещо допълнително, за да подчертаете артикула, който искате да продадете (ако например правите снимки за обява).

Вижте също

какво възбужда жените

5 Неща, които възбуждат жените

Всеки знае, че мъжете се нуждаят от много по-малко, за да бъдат възбудени, отколкото жените. …