Начало / Страстен / 5 „за“ и 5 „против“ брака
Тайните на щастливия брак

5 „за“ и 5 „против“ брака

Тайната на щастливия брак си остава тайна.”

Хенри Янгман

Някак много натрапчиво в обществото съществува идеята, че бракът е нещо силно желано от жените и просто компромис от страна на мъжете. Всъщност не е съвсем вярно, но има известна доза истина. Вероятно всеки човек има своите мотиви за и против брака, но нека да видим кои са най-често срещаните „за“ и най-върлите „против“ брака според мъжете:

ЗА брака

  1. Винаги ще има кой да върши домакинските задължения и да се грижи за вас. Няма да мислите за това какво има за ядене, кога ще изперете дрехите си, дали имате изгладена риза за следващия ден, дали костюмът ви е взет от химическото и т.н. и т.н. Щом веднъж кажете „да“ – получавате готвачка, хигиенистка и миялна машина в едно. За вас остава само да се приберете, да пуснете телевизора и да гледате мача.Струва ли си да се женим

  2. Ако съпругата ви е не само обичлива, но и богата, то автоматично след брака ставате съ-притежател на всичките й семейни блага. Ако вие сте основният доставчик на материални блага, то ще имате право да изисквате от нея да прави всичко, за да задоволи капризите ви. Все пак не прекалявайте! Нека не си мисли, че ще си взели не съпруга, а „компаньонка до живот“.

  3. Бракът ви дава сигурност, че дори да спрете да се грижите за себе си, да пуснете огромен корем и да спрете да тренирате 3 пъти седмично, вашата половинка все пак ще бъде до вас и ще й трябват много повече време и усилия да ви напусне просто така.

  4. Децата – бракът ви осигурява не само човек, на който можете да разчитате по всяко време, но и партньор в сложния процес на отглеждането на децата. Майката има много повече задължения от бащата, така че за мъжа остава най-вече насладата от това да бъде баща и да играе с децата в свободното си време.

  5. Да не пренебрегваме и фактът (с главно Ф) – веднъж да се бракувате и всичките ви роднини ще си отдъхнат, че вече има кой да се грижи за вас и всичко се развива по предначертания от Създателя план.

ПРОТИВ брака

  1. След брака съпругата ви може да напълнее, да се озлоби и да се превърне в нещо, което със сигурност не сте си представяли на блестящата брачна церемония.

  2. Веднъж бракуван – край на безгрижните купони с приятели, нощите прекарани в игра на покер и белот и пиянските забежки. Ако ли не – то последствията могат да бъдат много сериозни.

  3. Сключването на брак винаги крие риск. Ако не подпишете предбрачен договор (което е едно от последните неща, за които мислят младоженците преди сватбата), то рискувате да попаднете на „златотърсачка“, която да ви обере до шушка и да избяга. А вие да останете обеднял и с разбито сърце.

  4. Искате, не искате – трябва да участвате в подготовката на сватбата. Да изслушате всичко, което приятелките й  и приятелите ви имат да кажат и да ви посъветват, да се занимавате с въпроси като – колко гости да дойдат, кои, с каква кола ще вземете булката, каква ще е сватбената торта и т.н. и т.н., докато единственото ви желание е да ви оставят на мира.

  5. Веднъж щом децата се появят – край на бурния секс с половинката (е, той може да е свършил и месеци преди това), мачът по телевизията ще бъде заместен от детски филмчета, а всяка свободна минута ще бъде заета да мислите къде да прекарате уикенда със семейството.

Вижте също

Сексът след брака

Брачният секс: как да го направите по-добър

Много хора си мислят, че техният сексуален живот ще стане много по-безинтересен и сексът ще …