Начало / Страстен / Четири съвета при покупка на дамски часовник

Четири съвета при покупка на дамски часовник

damski-chasovnikМъже, понякога е нужно да правим подаръци, те определено спасяват положението в определени ситуации. Концентрирайте усилията си върху часовници, бижута, цветя и романтични вечери. Разбира се тук отново става въпрос за подаръци към жена, та ако не бяха те, ние изобщо щяхме ли да правим подаръци?

Аксесоарите са това, което прави стила на всяка жена уникален. Ето защо дамите обичат да избират с часове детайлите, които да допълват тяхната визия. Перфектното бижу или чанта подчертават индивидуалността. Часовниците не правят изключение.

Световните производители на часовници се опитват да създават уникални модели, които да удовлетворят и най-капризния дамски вкус. Ако искате да купите часовник за подарък или да зарадвате себе си, има няколко съвета, които ще ви бъдат от полза.
Съвет 1. Изберете типа на движение на дамския часовник

Има много различни видове движение на часовници, но от дамите най-предпочитани са механичните и кварцови часовници. Последните са по-практични, надеждни и обикновено струват по-малко и изискват по-малка поддръжка. Механичните часовници притежават по-сложен механизъм, но днес нежният пол избира този тип, въпреки че са по-скъпи и по-трудно се поддържат. Един от най-известните производители, които произвеждат механични часовници за жени е Girard Perregaux.
Съвет 2. Изберете стила на дамския часовник

Изборът на стил и форма на часовника за жените може да бъде много важно. Видовете могат да варират от спортно функционални часовници до часовници бижута, а колкото и да е екстравагантно, има часовници, съобразени с актуалните модни тенденции във всички възможни цветове и дизайни.

Известни марки спортни часовници с високо качество са TAG Heuer, Casio, Citizen. Часовниците бижута са направени от благородни метали като злато или платина и от скъпоценни камъни като диаманти, перли, кехлибар. Известни марки като Chopard, Patek Philippe, Bulgari често създават авторски модели, за да привличат интереса на дамската публика.

Съвет 3. Изберете материала

Традиционните дамски часовници са изработени от злато. Въпреки това, в днешно време са се получили различни нюанси: класическо жълто злато, розово злато, платина и др. Например, определен вид керамика се използва за модерния дизайн на ръчния дамски часовник. Той е по-удобен при носене, не се драска и има полиран и ефектен външен вид.

Съвет 4. Изберете гривна или каишка за часовника

Различни видове гривни могат да се видят на дамската китка. Гривната часовник е класическата и търсена форма. Кожените каишки са винаги актуални и невероятно стилни. Гумените – са дълготрайни, лесно се почистват и не се повреждат от парфюм.

Накратко, това са основните съвети, които могат да ви помогнат в избора на перфектния подарък за всяка дама.

Вижте също

Тайните на щастливия брак

5 „за“ и 5 „против“ брака

„Тайната на щастливия брак си остава тайна.” Хенри Янгман Някак много натрапчиво в обществото съществува …