Начало / Културен / Как ученето ни на чужд език да е по-лесно?

Как ученето ни на чужд език да е по-лесно?

Днес ще споделим някои полезни начини как да учите по-лесно чужд език. За пример ще използваме английския език.

Учене на английски с уроци

Индивидуалното обучение чрез уроци винаги е най-добрият и бърз начин за усвояване на чужд език, но най-често е най-финансово изискващият метод. Частните уроци при квалифициран преподавател варират в границите от 15 до 40 лв и повече, но винаги е по-добре да се доверим на институция с доказан престиж в областта, отколкото на самостоятелен учител. Това често би ни струвало и по-малко – например урок по английски в една от реномираните школи в София – Englishworldacademy.com струва 20 лв., а качеството е гарантирано.

Обучение в агенции за курсове по английски

Курсовете са втория най-използван начин за учене на чужд език, по-достъпен като цена от частните уроци, но не толкова подходящ за интензивно учене на езика.

Учене на език чрез „Подобни звуци“

Хубаво е да намерите сходни по звучене думи или фрази, които вече са Ви познати. Направете си изречение, което да свързвате с превода. Например думата за „книга“ на английски е book. Това звучи като дървото бук на български. Можете да съставите следното изречение: Книгата е с корици, направени от бук.

Този метод се използва в мнемониката. Хубав е, защото е подходящ за всеки и кара учащия да го осмисли, а не просто да го зубри.kak-da-uchim-anglijski

Стикери с думи на английски

Стикерите са особено полезни за научаване на нови думички. Стикер се прави лесно: напишете с маркер на лепенка някаква дума. Например door и я поставете на вратата. По този начин Вие визуално запомняте как изглежда думата и когато чуете door ще се сетите за вратата.

Добра начална бройка са около десетина листчета. Когато ги научите ги сменяте и така нататък.

Метода на комуникацията

Методът на комуникацията е много популярен. Особено лесен е в днешно време когато имаме интеренет на разположение. И така, намерете си някой, на когото английският език му ме майчин. По този начин, Вие ще свикнете с произношението, а и той ще Ви поправя грешките. Ще се научите и как да говорите с тяхната интонация и произношение. Накрая няма да Ви повярват, когато кажете, че не сте англичанин J

Физическа реакция

Този метод е разработен от психолога Джеймс Ашер, който работи в университета в Сан Хосе, САЩ. Методът е на принципа на познавателния процес, с който усвояваме и родния си език.

Първият урок е свързан единствено и само със слушане. Не се изискват отговори на въпроси или нещо друго. Може да се използват жестове и да реагира физически. Това е хубаво, защото по този начин човекът се въвежда в езика и може да участва с каквото способност има.

Пълно потапяне в езика

Така нареченото „ пълно потапяне“ е свързано с това да си представите, че сте на мястото на героя в текста, който четете. Вие изразявате неговите емоции, интонация на гласа, настроение. По този начин се учите да говорите изразително и не суховато. Това Ви е полезно, не само в ежедневните разговори, но когато изнасяте лекция или предложение в работата. Така ще задържате вниманието на хората и на никой няма да му се иска да спрете да говорите.

Преписване на текстове

Преписването на текстове Ви помага да се научите да пишете правилно. След това някой Ви диктува и така Вие се научавате да не правите грешки при диктовка. Това е важно, ако сте решили да се явите на изпит. След това Вие започвате да пишете свои текстове, които са под формата на есе или доклади. Така Вие се учите да се изразявате писмено на английски език без да допускате граматически или лексикални грешки. По този начин можете да вземете максималния брой точки на изпит и да имате висока оценка. Можете да направите по – добро впечатление когато пишете мотивационно писмо и да имате по – голям шанс да Ви наемат на позицията, за която кандидатствате . Освен това, така представяте вашата фирма на високо ниво и печелите сигурни и потенциални клиенти.

Забавление и учене на английски

Най-добрия начин да учите език е да се забавлявате. Правете всичко, което обичате, но на английски. Слушайте любимата си музика на английски. Четете книгите, които харесвате на английски. Търсете информацията, която Ви трябва на английски. Играйте игри на английски. Направете приложенията на телефона си на английски. Ако не сте обвързани, регистрирайте се в сайтове за запознанства и пишете на английски. Говорете със семейството си, ако знаят добре езика, на английски.

И запомнете, че най-добрият учител е забавлението.

Вижте също

Абстрактен импресионизъм

Абстрактен експресионизъм

Това течение в изкуството, което се появява по време на Втората световна война в Ню …