Начало / Спортен / Мъжете питат: трябва ли ми парфюм за спорт?
мъжки парфюм

Мъжете питат: трябва ли ми парфюм за спорт?

Много марки парфюми актуализираха линията си и представиха „спортна“ версия на ароматите си за мъже. Такива парфюми се отличават с цитрусови и плодови нотки и са подходящи за късната пролет и лятото.

Представяме Ви пет актуални парфюма само за мъже. Но не забравяйте, че всеки мъж има индивидуален вкус. Спортните миризми се изработват за ежедневна употреба, а не само конкретно за занимания със спорт. Тоест, спортната версия парфюми е за мъже, които не само спортуват, но и водят активен начин на живот.

The One Sport на Dolce&Gabbana

След представянето на оригиналния The One for Men през 2008 г. и The One Gentlemen през 2010 г., Dolce & Gabbana наложиха продукта The One Sport. Ароматът е създаден за „съвременни гладиатори“ – за мъже, които предпочитат спортуването на открито.

Говорейки за аромат, мнозина казват, че този парфюм губи миризмата си доста бързо. Но ако за някои това е минус, то за други това е плюс, защото спортът и активният начин на живот наистина са свързани с лек, свеж мирис, а не с тежък аромат. Цена за 50 мл около 90 лева.

Boss Bottled Sport на Hugo Boss

Ароматът Boss Bottled Sport е спортното продължение на класическата линия Boss Bottled, от 1998 година. Цената за 30 мл е 45 лева.

Специалистите отбелязват, че в парфюма има твърде много плодови аромати, което е различно от традиционните силни миризми на Hugo Boss. Но със сигурност е запомнящ се аромат.

Allure Homme Sport на Chanel

След оригиналния парфюм Allure Homme, Chanel представя нов аромат на тази серия – Allure Homme Sport. Парфюмът е създаден през 2004 г. от известния автор на много известни аромати на Chanel – Jacques Polge. Цената е добра – 230 лева за 150 мл.

Много момичета и жени признават, че тази миризма има магически ефект върху тях и е свързана с представата за расов, истински мъж, който е силен и желан. Ароматът се смята за класика, както и всичко, което прави марката Chanel.

L’Eau d’Issey Pour Homme Sport на Issey Miyake

Мъжкият парфюм  L’Eau d’Issey Pour Homme Sport-line е на рафтовете на магазини за парфюми от пролетта на 2012 година. Ароматът е продължение на L’Eau d’Issey Pour Homme от 1992 г. и вече е легенда.

Както Allure на Chanel, Issey Miyake се смята за строг и класически аромат – спортното продължение не е изключение. Свежа миризма, възприемана като аромат, който е синоним на мъжественост и самочувствие.

Eau De Lacoste L.12.12 Rouge

Този лек и свеж аромат Eau De Lacoste L.12.12  е предназначена за мъже, които не искат да мислят за избор на  парфюм. Със сигурност е идеалният аромат за нощ за свалки в клуба. Червеният флакон свети с примамлива цена от 84 лева за 100 мл.

Със сигурност има и други мъжки аромати, но тези са се наложили за мъже, които са спортни натури и имат динамичен начин на живот.

Реално производителите на парфюми обновяват линията си със спортни аромати за мъже всяка година. Ако сте объркани от разнообразието от миризми, опитайте L’Eau d’Issey Pour Homme Sport или Allure Homme Sport на Chanel – класически аромати за стилен мъж.

 

Вижте също

Маркови маратонки

Маркови маратонки – изборът на всеки мъж

Чудите се как да изберете маркови маратонки!? На първо място, трябва да решите къде точно …