Начало / Културен / „Шерлок Холмс 2: Игра на сенки“ („Sherlock Holmes: A Game of Shadows“)

„Шерлок Холмс 2: Игра на сенки“ („Sherlock Holmes: A Game of Shadows“)

Sherlock-Holmes-2След касовия успех на „Шерлок Холмс”, съвсем естествено дойде новината и за неговото продължение. Съвсем скоро, на 16 декември, предстои световната премиера на дългоочакваната втора част за най-известния детектив за всички времена.
Режисьор и на продължението е Гай Ричи, а в главните роли отново ще видим Робърт Дауни-младши (Шерлок Холмс) и Джъд Лоу (Уотсън). Ролята на злодея е поверена на Джаред Харис, който ще влезе в кожата на професор Джеймс Мориарти – новият зъл супер-ум, по-гениален и от самия Холмс.

Първоначално ролята беше предвидена за миловидния сексимвол Брад Пит, но ако трябва да сме честни, Харис има много по-злодейски чар и психарско излъчване.

Мориарти е престъпен гений, с отявлена склонност към злото, страдащ от пълна липса на съвест. Все качества, които му осигуряват значителна преднина пред известния детектив.

Когато откриват безжизненото тяло на австрийския принц, уликите първоначално говорят за самоубийство. Поне така смята инспектор Лестрад (Еди Марсан). Но не и Шерлок Холмс, който има основателни причини да вярва, че принцът е станал жертва на умишлено убийство, което се оказва просто една част от значително по-голям, сложен и зловещ пъзел, създаден от болния мозък на професора. Мориарти е винаги с една стъпка пред Холмс и безпрепятствено затяга своята смъртоносна и разрушителна примка, която е елемент от по-мащабен замисъл, който ако сполучи, ще промени завинаги хода на историята.
Очаквайте българската премиера на „Sherlock Holmes: A Game of Shadows“ на 23 декември 2011 г. (петък)

Предлагаме ви да видите най-новия трейлър на филма „Sherlock Holmes: A Game of Shadows“.

Вижте също

Абстрактен импресионизъм

Абстрактен експресионизъм

Това течение в изкуството, което се появява по време на Втората световна война в Ню …